OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση Δημάρχου Αμαρουσίου με τον Ειδικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης

Ευρεία συνάντηση εργασίας με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της αποτελεσματικής και ποιοτικής συνεργασίας και τη μείωση του χρόνου στην διεκπεραίωση των αιτημάτων, πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Ειδικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου και του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Βλάχος, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Δημήτρης Σμυρνής, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Κων/νος Ρώτας, Γιάννης Ιωαννίδης, Γιάννης Νικολαράκος, Πέτρος Κόνιαρης, Νικόλαος Πέππας, Ελένη Λέκκα, Ρένα Χαλιώτη, η Εντεταλμένη Σύμβουλος του forum Νέων Μαρία-Δήμητρα Ρώτα και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαίρη Γαλαζούλα.

Ο Ειδικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Ζαφειρόπουλος υπογράμμισε ότι «τελική μας στόχευση στην Αποκεντρωμένη, η κουλτούρα που προωθούμε στις υπηρεσίες μας, είναι ότι δεν είμαστε οι αστυνομικοί της Αυτοδιοίκησης, αλλά ότι ασκούμε δημιουργική εποπτεία στο πλαίσιο του ελέγχου νομιμότητας, με σκοπό να διασφαλίζουμε ότι θα υλοποιούνται έργα και θα προχωρούν οι πρωτοβουλίες της Αυτοδιοίκησης γιατί όφελος έχουν μόνο οι τοπικές κοινωνικές».

Ο κ. Ζαφειρόπουλος αφού εξήρε το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται ο Δήμος Αμαρουσίου, στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της έγκαιρης ενημέρωσης και της προ συνεννόησης στο σύνολο της Αυτοδιοίκησης, ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος στην ανταλλαγή εγγράφων που καθυστερούν τη διαδικασία, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι οι χρόνοι μπορούν να βελτιωθούν.
«Θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε το χρόνο ανταπόκρισης, οπότε και εσείς να λειτουργείτε με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια και εμείς να είμαστε πιο συνεπής σ’αυτό που χρειάζεται να κάνουμε.
Γι’ αυτό τα θέματα της προ συνεννόησης εμάς μας διευκολύνουν, ώστε να κερδίζουμε χρόνο να εξετάζουμε και να ολοκληρώνουμε τα αιτήματά σας» σημείωσε ο κ. Ζαφειρόπουλος.

Επίσης προανήγγειλε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν, αφενός, μία συνάντηση στο Βόρειο Τομέα για την μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τη μελέτη της οριοθέτησης των ρεμάτων, στο πλαίσιο ενός σχεδιασμού εξωστρέφειας, ώστε να βοηθηθούν οι Δήμοι και η Περιφέρεια να τρέξουν χρηματοδοτούμενα προγράμματα για έργα και αφετέρου, μία συνάντηση όσον αφορά στα κληροδοτήματα.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, μετά το θερμό καλωσόρισμά στον κ. Ζαφειρόπουλο, αναφερόμενος στα ζητήματα που αφορούν την πόλη του Αμαρουσίου μεταξύ άλλων επισήμανε ότι «επιδίωξή δική μας και των όμορων Δήμων είναι μία επίσπευση των εργασιών που απαιτούνται για τη γραμμή 4 του ΜΕΤΡΟ, καθώς δεν υπάρχει άλλη λύση για το θέμα της κυκλοφορίας και την επιβάρυνση της Κηφισίας από το ΜΕΤΡΟ.»

Επίσης, υπογράμμισε ότι οι δύο προαναφερόμενες συναντήσεις για τα ρέματα και τα κληροδοτήματα είναι υψηλού ενδιαφέροντος για το Δήμο Αμαρουσίου και ζήτησε από τα στελέχη της Διοίκησης την περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας των Υπηρεσιών του Δήμου με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Η συνάντηση που διεξήχθη σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή συμβολικών δώρων μεταξύ του κου Ζαφειρόπουλου και του Αμπατζόγλου.

Σχετικά Άρθρα

Ιγν. Καϊτεζίδης: «Ο Δήμος μας πρωταγωνιστής και στα νέα προγράμματα του Πράσινου Ταμείου»

otavoice

Με ένα δεύτερο drone ενισχύει ο Δήμος Πεντέλης την προστασία του Πεντελικού

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Πάνω από 300 έργα χρηματοδοτούνται μέσω του νέου ΕΣΠΑ»

otavoice

Δ.Ν.Ιωνίας: Δωρεάν μετακίνηση φοιτητων στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

otavoice

Δ.Πατρέων: Στο πλευρό των μικρομεσαίων επαγγελματιών και των λαϊκών στρωμάτων

otavoice

Τοποθέτηση αυτόνομου συστήματος εισόδου – εξόδου SEATRAC στο Παράλιο Άστρος

otavoice