OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Προώθηση του Δήμου Αριστοτέλη στις Κάτω Χώρες, ως προορισμό για περιπατητές και ποδηλάτες

Τη διεθνή τουριστική έκθεση Fiets en Wandelbeurs της Ουτρέχτης επισκέφθηκαν στελέχη και επιχειρηματίες του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, προκειμένου να ενισχύσουν την προβολή της Ανατολικής Χαλκιδικής ως προορισμού, στην trekking και biking αγορά των Κάτω Χωρών και της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας (Γερμανία).

Η έκθεση Fiets en Wandelbeurs αποτελεί ετήσιο σημείο αναφοράς για χιλιάδες Ολλανδούς, Βέλγους και Γερμανούς περιπατητές και ποδηλάτες, αλλά και για εκείνους που αγαπούν τον υπαίθριο τουρισμό, καθώς και τον τουρισμό περιπέτειας.

Τα προγραμματισμένα ραντεβού των εκπροσώπων του Δήμου και η λεπτομερής παρουσίαση του σχεδίου με τίτλο «Routes», απέδειξαν το έντονο επαγγελματικό ενδιαφέρον της εν λόγω αγοράς, η οποία εξοικειώνεται με την Ανατολική Χαλκιδική μέσα από το πρόγραμμα επαναλαμβανόμενης επικοινωνίας και marketing, που εφαρμόζεται από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου.

Πέρα από το περιπατητικό και ποδηλατικό δίκτυο του Δήμου Αριστοτέλη, στο ολλανδικό κοινό παρουσιάσθηκε η νέα καμπάνια της περιοχής με τίτλο «camping & glamping» που προωθεί ένα σύγχρονο μοντέλο τουρισμού υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Κατά τη διάρκεια των επαγγελματικών συναντήσεων το έντονο ενδιαφέρον των Ολλανδών προσέλκυσε ο «Αριστοτελικός Περίπατος» και οι νέες διαδρομές γύρω από αυτόν (π.χ. δίκτυο Ολυμπιάδας – Μαρμάρι – Στρατωνίου), ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εντυπωσιάσθηκαν θετικά από τις δασώδεις «διαδρομές του Αλέξη Ζορμπά» στο Παλαιοχώρι και τα παραθαλάσσια μονοπάτια των προαθωνικών λόφων.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στο πρόγραμμα με τίτλο «μικροί αριστοτελικοί περιπατητές», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, υλοποιούμενο στην Ευρώπη από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ανταλλαγών.

Ήδη η ομάδα της ολλανδικής Via Egnatia, που συνδέει όλα τα Βαλκάνια μέσω της πιο διάσημης ευρωπαικής περιπατητικής διαδρομής, επεξεργάζεται πρόταση συνεργασίας του Δήμου με ολλανδικά σχολεία.

Παράλληλα, ένα 7ήμερο ολοκληρωμένο πρόγραμμα trekking και biking δραστηριοτήτων για μεμονωμένους και οικογένειες αναμένεται να συμπεριληφθεί στη νέα μπροσούρα του Stap Reisen, που ειδικεύεται στον περιπατητικό τουρισμό, διακινώντας χιλιάδες Ολλανδούς και Βέλγους στην Ελλάδα.

Στις αρχές του επόμενου Απριλίου ο Δήμος Αριστοτέλη υποδέχεται στην Ανατολική Χαλκιδική trekking / biking specialists από τις Κάτω Χώρες, τη Γερμανία και τη Χώρα των Βάσκων, προτείνοντας τις πιο πάνω διαδρομές. Μεγάλα ιστορικά brands τίθενται «στην υπηρεσία» ενός μοντέλου ανάπτυξης πολλών θεματικών μορφών τουρισμού, το οποίο συμβάλλει στην στήριξη της βιωσιμότητας και της επέκτασης και διατήρησης τουριστικής κίνησης 12μηνης διάρκειας στην περιοχή μας.

Σχετικά Άρθρα

ΠΣτΕ: Ξεκινά έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης Πλατάνας Κύμης

otavoice

Γ.Μυλωνάκης για Ν.Ο.Κ: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

otavoice

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα “Δ.Βικέλας”

otavoice

Άρης Παναγιωτόπουλος: «Ιερό καθήκον για εμάς η Αρχαία Ολυμπία!»

otavoice

Δ.Ν.Ιωνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μ. Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

otavoice

Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε την παγκόσμια ημέρα Ρομά

otavoice