OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Προγραμματισμός κοινών δράσεων για την προβολή και ανάδειξη του Δήμου Πύργου

Ο προγραμματισμός νέων κοινών δράσεων για την καλύτερη προβολή και ανάδειξη του δήμου Πύργου αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του Δημάρχου κ. Στάθη Καννή και του Αντιπεριφερειάρχη
Τουρισμού κ. Δημήτρη Νικολακόπουλου στη συνάντηση που είχαν στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Την Παρασκευή το μεσημέρι ο κ. Καννής και ο κ. Νικολακόπουλος, παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου για τον Τουρισμό και Αντιπροέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ Αλέκου Γαλανόπουλου και του συνεργάτη του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Τζαμαλούκα, έβαλαν το πλαίσιο συνεργασίας Δήμου και Περιφέρειας με κύριο στόχο την μετατροπή της περιοχής σε τόπο προορισμού για επισκέπτες τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης παρουσίασε στον κ. Καννή το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2024, που -όπως
είναι γνωστό- δίνει έμφαση στο brand name OLYMPIAN LAND, το οποίο, όπως διευκρίνισε ο κ. Νικολακόπουλος, μπορεί να αποτελέσει βασικό εργαλείο προβολής και του δήμου Πύργου.

Παράλληλα εξετάστηκε η δυνατότητα συμμετοχής της πρωτεύουσας της Ηλείας στις ήδη προγραμματισμένες για τη φετινή χρονιά εκδηλώσεις της Περιφέρειας.

Ειδική αναφορά έγινε στο λιμάνι του Κατακόλου και στον κομβικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει, μέσω της κρουαζιέρας, για την αύξηση της τουριστικής κίνησης τόσο εντός όσο και εκτός της πόλης του Πύργου.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:
«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον δήμαρχο Πύργου. Όπως έχω επαναλάβει κοινό ζητούμενο είναι η ενεργοποίηση και αξιοποίηση όλων των φορέων που εμπλέκονται στον Τουρισμό. Το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και με τον δήμο Πύργου, προκειμένου να υπάρξει μια ενιαία στρατηγική και βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων.

Ήδη με τον κ. Καννή προγραμματίσαμε νέα συνάντηση με τη συμμετοχή του Λιμενικού Ταμείου ώστε να σχεδιαστεί από κοινού η τουριστική στρατηγική με επίκεντρο την κρουαζιέρα. Έχουμε πάντα κατά νου πως ενόψει και της ολοκλήρωσης του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, μέσα στα επόμενα χρόνια το τουριστικό προφίλ της Ηλείας αναμένεται να αλλάξει, συμπεριλαμβανομένου και του Πύργου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα ενισχύσει με το θεσμικό της ρόλο την τουριστική ανάπτυξη της πρωτεύουσας της Ηλείας».

Από την πλευρά του ο κ. Καννής στάθηκε στο σημαντικό ρόλο του Κατακόλου στην αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου και επεσήμανε την Ναναγκαιότητα για την εκπόνηση ενός κοινού σχεδίου που θα ενισχύσει τη συμβολή της κρουαζιέρας στην οικονομική αναζωογόνηση της περιοχής.

Επίσης, όπως υποστήριξε, για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός θα πρέπει να υπάρξει αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων με απώτερο σκοπό την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου.
Καθοριστικός παράγοντας για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την τουριστική προβολή ολόκληρης της περιοχής, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, αποτελεί και ο δρόμος Πύργου-Πάτρας που
αναμένεται να ολοκληρωθεί, με βάση τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, στα μέσα του 2025.

Σχετικά Άρθρα

ΠΣτΕ: Ξεκινά έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης Πλατάνας Κύμης

otavoice

Γ.Μυλωνάκης για Ν.Ο.Κ: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

otavoice

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα “Δ.Βικέλας”

otavoice

Άρης Παναγιωτόπουλος: «Ιερό καθήκον για εμάς η Αρχαία Ολυμπία!»

otavoice

Δ.Ν.Ιωνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μ. Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

otavoice

Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε την παγκόσμια ημέρα Ρομά

otavoice