OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΠΟΠ-ΟΤΑ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα συνδικαλιστικής ηθικής και αγωνιστικότητας από κανέναν

Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής – Απάντηση στην υπ’ αριθ. πρωτ. 40/19-2-2024 «Απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ».

Θα προκαλούσε, ενδεχομένως, εντύπωση η σπουδή της ΠΟΕ – ΟΤΑ να προστρέξει προς υπεράσπιση συμβασιούχων «συναδέλφων», όπως τους χαρακτηρίζει, του Δήμου Αγίου Δημητρίου, το ενδιαφέρον της να δώσει «τη μάχη για την υπεράσπιση με κάθε τρόπο της κατάργησης της “ομηρίας” των συμβασιούχων» και ο καινούργιος τρόπος της να αντιλαμβάνεται την «ηθική και συνδικαλιστική της υποχρέωση».

Και θα καλωσορίζαμε με χαρά μια τόσο δραστική αλλαγή στάσης, από μία Ομοσπονδία που διαχρονικά μέχρι σήμερα αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα στους συναδέλφους μας εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. υπό καθεστώς συμβάσεων ορισμένου χρόνου << αφού στην πραγματικότητα δεν εκπροσωπεί κανέναν συμβασιούχο>>.

Από μια Ομοσπονδία, που, ενώ δεν παραλείπει να καταγγέλλει την «ομηρία» των συμβασιούχων και την καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, πρώτη η ίδια μεταχειρίζεται τους συναδέλφους μας της κατηγορίας αυτής ως αναλώσιμους και, ενώ φροντίζει να τους επικαλείται ως αριθμούς και μόνο, για την τεχνητή πύκνωση της δύναμής της, τους στερεί ακόμα και το στοιχειώδες συνδικαλιστικό
δικαίωμα της ψήφου!

Θα προκαλούσε, όντως, εντύπωση μια τέτοια «στροφή», αν δεν επρόκειτο για μία ακόμη εργαλειακή -και χωρίς αντίκρισμα- εκμετάλλευση του ασαφούς και επισφαλούς καθεστώτος υπό το οποίο παρέχουν τις
υπηρεσίες τους οι συμβασιούχοι συνάδελφοί μας, για μια ακόμη προσπάθεια αποκόμισης συνδικαλιστικού οφέλους στην πλάτη τους.

Επί της ουσίας όμως:

Η καταγγελία του Σωματείου «ΗΡΑΚΛΗΣ», που προκάλεσε την «ιερή αγανάκτηση» της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν αφορούσε βέβαια την ίδια την υπόσταση των σχέσεων εργασίας των συναδέλφων μας και την
αδήριτη υποχρέωση του Δήμου Αγίου Δημητρίου να αποδέχεται τις υπηρεσίες τους, αλλά τους όρους και τις προϋποθέσεις κατάταξης στην ορθή κατηγορία (ΥΕ/ΔΕ), με την επίκληση της αποτροπής αδικιών σε βάρος άλλων εργαζόμενων και της δημιουργίας εργαζόμενων διαφορετικών ταχυτήτων.

Σε κάθε περίπτωση, η ΠΟΠ-ΟΤΑ έχει ήδη καλέσει το Σωματείο «ΗΡΑΚΛΗΣ» για εξηγήσεις και για την παροχή των αναγκαίων διευκρινίσεων και, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η εν λόγω καταγγελία θέτει σε αμφισβήτηση το ίδιο το δικαίωμα εργασίας έστω και ενός συναδέλφου, όχι μόνο θα αξιώσει την ανάκληση της καταγγελίας, αλλά θα προβεί και στη λήψη των αναγκαίων καταστατικών μέτρων σε βάρος του εν λόγω σωματείου.

Μαθήματα, όμως, συνδικαλιστικής ηθικής, αγωνιστικότητας και ουσιαστικής στήριξης των συμβασιούχων συναδέλφων μας, η ΠΟΠ – ΟΤΑ δεν δέχεται από κανένα. Αν η ΠΟΕ – ΟΤΑ αναζητεί «ενόχους» και «Δούρειους Ίππους» δεν θα τους βρει στη μοναδική Ομοσπονδία που δέχεται στα σωματεία της δύναμής της τους συμβασιούχους συναδέλφους μας ως μέλη με πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα. Θα τους βρει στους κόλπους της.

Μέχρι τότε, καλούμε τους συναδέλφους να αναζητήσουν τα πραγματικά κίνητρα (και) του τελευταίου αυτού μνημείου συνδικαλιστικού θράσους και υποκρισίας εκ μέρους της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σχετικά Άρθρα

Χάρης Δούκας: «Μόλις 0,42 ευρώ ανά τουρίστα», στην Αθήνα

otavoice

Ο Πειραιάς υποδέχεται το εμβληματικό Γαλλικό ιστιοφόρο «Belem»

otavoice

Το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς, στη συνάντηση Αράπογλου-Ανδρουλάκη

otavoice

Συνάντηση δημάρχου Σύρου-Ερμπούπολης με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

otavoice

Ο ΣΠΑΠ παρέδωσε στο δήμο Παλλήνης, σύγχρονο όχημα για την αντιπυρική προστασία

otavoice

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας- Τα θέματα

otavoice