OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Α. Ευθυμίου: Υπερδιπλασιάσαμε τις δυνάμεις μας, στις εκλογές της ΠΕΔΑ

Στις χθεσινές εκλογές για ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) η παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» υπερδιπλασίασε τις δυνάμεις της από το 2019. Συγκεκριμένα έλαβε 77 ψήφους, όταν αντίστοιχα το 2019 είχε λάβει μόλις 30, αυξάνοντας τις έδρες του Αυτοδιοικητικού Κινήματος από 3 σε 5.

Θα μπορούσε να λάβει και μία ακόμα έδρα βάσει του εκλογικού μέτρου, η οποία λόγω του τρόπου κατανομής των εδρών δεν αποδόθηκε. Επίσης, εκλέχθηκαν και οι δύο υποψήφιοι, μέλη του Αυτοδιοικητικού Κινήματος που είχαν θέσει υποψηφιότητα για το Εποπτικό Συμβούλιο. Παράλληλα, εκλέχθηκαν 16 αντιπρόσωποι εκ μέρους του Αυτοδιοικητικού Κινήματος στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ.

Κατά την Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ, ο επικεφαλής της παράταξης, Ανδρέας Ευθυμίου, Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προγραμματικών θέσεων, με ρεαλιστικές προτάσεις και πρόγραμμα για το μέλλον.
Αναφέρθηκε στη σημασία του ρόλου της Αυτοδιοίκησης τονίζοντας την πίστη του σε μία δίκαιη κοινωνία με τήρηση των θεσμών, ενώ εστίασε στον κυρίαρχο ρόλο που είχε η τοπική αυτοδιοίκηση κατά τη διάρκεια όλων των δύσκολων ζητημάτων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κοινωνία μας και οι πολίτες, όπως την οικονομική κρίση, την πανδημία, τις φυσικές καταστροφές, κ.α.
Ο επικεφαλής της παράταξης του Αυτοδιοικητικού Κινήματος παρουσίασε μία σειρά μέτρων και αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν για την αναβάθμιση του ρόλου της ΠΕΔΑ.
Έθεσε με έμφαση θέματα όπως: το τέλος ταφής, την ανακύκλωση, το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και των εσόδων των Δήμων, την Πολιτική Προστασία και τις ενέργειες για έλεγχο της σεισμικής τρωτότητας, τα χρηματοδοτικά εργαλεία που πρέπει να εκμεταλλευτούν οι Δήμοι, καθώς και τον οικονομικό έλεγχο της αυτοδιοίκησης. Μίλησε για τα Δημοτικά Τέλη με την κατάργηση της βεβαίωσης ΤΑΠ και της απώλειας εσόδων των Δήμων, καθώς και για τα μεταρρυθμιστικά βήματα που πρέπει να γίνουν για τη σταθερότητα των Δήμων και την ανάπτυξή τους. Αναφέρθηκε, επίσης, σε προβλήματα που έχουν δυσχεράνει τη λειτουργία των Δήμων, αλλά και πολεοδομικά, χωροταξικά και
περιβαλλοντικά πλάνα που πρέπει να εφαρμοστούν. Τέλος στάθηκε στα ενεργειακά ζητήματα, ένα θέμα που αφορά το μέλλον του τόπου μας και του τρόπου δράσης της τοπικής κοινωνίας.

Ο επικεφαλής της παράταξης και Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, δήλωσε μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους τους συναδέλφους που στήριξαν την παράταξή μας σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα με σταθερό λόγο και ολοκληρωμένες θέσεις εδραιώνει ξανά την παρουσία του στα Συλλογικά Όργανα της Αυτοδιοίκησης. Υπερδιπλασιάσαμε τις δυνάμεις μας, οι οποίες θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες αν κάποιοι δεν είχαν προσωπικές στρατηγικές ακολουθώντας άλλους δρόμους. Όμως όλοι μας κρινόμαστε για την αξιοπιστία μας. Εμείς ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το καλό της Αυτοδιοίκησης».

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Δωρεά δεξαμενής νερού για τον ανεφοδιασμό πυροσβεστικών οχημάτων

otavoice

Η ετήσια έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας ξανά στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

otavoice

Ο Δήμος Πολυγύρου απομακρύνει μόνιμα τοποθετημένες ομπρέλες και ξαπλώστρες

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

otavoice

Δράση για τον σχολικό εκφοβισμό από το Κέντρο Κοινότητας Μαλεβιζίου

otavoice

Π.Δ.Μ: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές Natura και Δάση

otavoice