OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Ηρακλείου Αττικής: Βάρος στην καθημερινότητα δίνει ο νέος προϋπολογισμός

Βάρος στην καθημερινότητα και την στήριξη των αδύναμων δίνει και το 2024 ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, μέσα από τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα της νέας χρονιάς.

Έργα ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για την συντήρηση, την περαιτέρω βελτίωση αλλά και την ενεργειακή αναβάθμιση (σε όσες μονάδες δεν έχει ήδη γίνει) για τα σχολεία της πόλης προγραμματίζει μέσα στο 2024 η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, όπως αποτυπώνεται στο τεχνικό πρόγραμμα της νέας χρονιάς, το οποίο εγκρίθηκε μαζί με τον αντίστοιχο προϋπολογισμό από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Για ένα μεγάλο μέρος αυτών των έργων, η δημοτική αρχή έχει ήδη καταθέσει προτάσεις χρηματοδότησης σε προγράμματα όπως το «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, προτάσεις που αναμένεται να εγκριθούν όπως άλλωστε έχει συμβεί και με όλες τις διεκδικήσεις του Δήμου έως τώρα.

Τα υπόλοιπα θα προκύψουν από ίδιους πόρους του Δήμου αφού, θυμίζουμε, απόφαση της δημοτικής αρχής τη νέα χρονιά είναι να διατεθούν περισσότεροι πόροι μέσα από τον ΦΗΧ για τις ανάγκες των σχολείων του Ηρακλείου.

Τα κυριότερα σημεία που περιλαμβάνουν τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός του 2024 αποτελούν προγραμματισμό που βάζει τις βάσεις για το σύνολο της επόμενης δημοτικής περιόδου, συμπεριλαμβάνοντας την εκπλήρωση των προεκλογικών δεσμεύσεων της διοίκησης. Μερικά παραδείγματα: η κατασκευή αιθουσών πολλαπλών χρήσεων σε αυλές σχολείων της πόλης και η ανέγερση κλειστού γηπέδου στο νυν γήπεδο «Τυφώνα» (οι μελέτες για αμφότερα τα έργα ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν το 2023), η ολοκλήρωση των έργων αστικής ανάπλασης στις γειτονιές του Ηρακλείου, η διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στις εκτάσεις που αποκτήθηκαν από τον Δήμο τα περασμένα χρόνια, η εκκίνηση των ενεργειών για την αναστύλωση των κτιρίων του Κτήματος Φιξ (μελέτες), αντιπλημμυρικά έργα και διανοίξεις οδών καθώς και πολλές παρεμβάσεις καθημερινότητας.

Ταυτόχρονα, στον προϋπολογισμό υπάρχουν κονδύλια για να συνεχίσει ο Δήμος να στηρίζει τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού με παραδοσιακά μέτρα αλλά και πρωτοπόρες κινήσεις όπως το επίδομα για κάθε πρώτο παιδί που έρχεται στον κόσμο από ζευγάρια κατοίκων του Ηρακλείου με χαμηλά εισοδήματα, μέτρο που εφαρμόζει η δημοτική αρχή για 4η πλέον συνεχόμενη χρονιά.

«Στη λήξη του χρόνου, στη λήξη της τρέχουσας δημοτικής περιόδου εγκρίναμε το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, εξασφαλίζοντας ότι και το 2024 και η νέα δημοτική περίοδος θα ξεκινήσουν και θα κυλήσουν ομαλά, ότι το έργο στον Δήμο μας θα συνεχίσει απρόσκοπτα και το Ηράκλειο θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που εν μέσω γιορτών ήρθαν στο συμβούλιο, έκατσαν και, ανεξάρτητα εάν το συμφωνήσαμε ή διαφωνήσαμε, πραγματοποιήσαμε μια γόνιμη συζήτηση. Υπήρξαν όμως και αυτοί που πάντα είναι απόντες από αυτές τις κορυφαίες διαδικασίες, οι οποίοι έρχονται, πετάνε πάντα τα ίδια πυροτεχνήματα και αποχωρούν.

Θεωρώ πως όλοι κριθήκαμε στις εκλογές. Και εμείς πήραμε σαφή εντολή να συνεχίσουμε όσα κάνουμε για τον Δήμο και τους δημότες μας με εντατικότερο ρυθμό. Αυτό θα κάνουμε λοιπόν, για κάθε Ηρακλειώτη, για κάθε Ηρακλειώτισσα, για τα παιδιά μας τηρώντας τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.

Σχετικά Άρθρα

Εορτασμός της ημέρας Φιλελληνισμού & Διεθνούς Αλληλεγγύης στην Τρίπολη

otavoice

Δικαίωση δήμων Αμοργού-Νάξου από το ΣτΕ κατά της απόφασης του ΥΠΕΝ για τα ύψη κτιρίων

otavoice

ΠΣτΕ: Με επιτυχία η παράσταση της Κατερίνας Βρανά, «Αντιμετωπίζοντας τα Εμπόδια»

otavoice

Τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Φ. Ζαΐμη επισκέφθηκε ο Διοικητής ΚΕΤΧ Γ. Αλεξίου

otavoice

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα

otavoice

Χάρης Δούκας: «Μόλις 0,42 ευρώ ανά τουρίστα», στην Αθήνα

otavoice