OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή στο Δήμο Ζαχάρως

Με τον ενδεδειγμένο σεβασμό προς όλες τις παρατάξεις και τη διάθεσή να υπάρξει η απαραίτητη συνεργασία που έχει ανάγκη ο δήμος προκειμένου να μπορέσει να έχει το μέλλον που του αρμόζει, παρουσιάστηκε χθες κατά την τελετή ορκωμοσίας του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Μητρόπουλος.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο της περιοχής από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο, ο οποίος ευχήθηκε η θητεία του να είναι γεμάτη επιτυχίες, να μπορέσει να προσφέρει στον κόσμο όλα όσα προεκλογικά ανέφερε και το πρόσημο να είναι πάντα θετικό στο έργο του.

«Συνειδητή επιλογή για συνεργασία και ενότητα»

Το λόγο μετά την τελετή ορκωμοσίας του έλαβε ο κ. Μητρόπουλος, που αρχικά στάθηκε στην παρουσία του κόσμου που του δίνει δύναμη στη νέα προσπάθεια που ξεκινά για ένα καλύτερο δήμο, ενώ σημείωσε πως σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να υπάρξουν πρακτικές τοξικότητας και τυφλής σύγκρουσης και πως είναι συνειδητή η επιλογή του για συνεργασία και ενότητα. Εκτίμησε δε πως η συνένωση δυνάμεων για το καλό του τόπου θα φέρει αποτελέσματα και παράλληλα έθεσε στόχο να μπορέσουν να υλοποιήσουν το πρόγραμμά τους.

 

«Ο δήμος θα κινηθεί με άλλες ταχύτητες και θα θέτει υλοποιήσιμους στόχους»

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε πως ο δήμος θα κινηθεί με άλλες ταχύτητες και θα θέτει υλοποιήσιμους στόχους, έχοντας ως βασικό σκοπό τους οι πολίτες να μπορούν άμεσα να διακρίνουν την αλλαγή στην καθημερινότητά τους. Πρόσθεσε δε πως ο σχεδιασμός του θα επικεντρωθεί στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου, ενώ ως προσωπική δέσμευση όρισε την ανάπτυξη όλων των κοινοτήτων στον ίδιο βαθμό. Έκανε λόγο και για νέο κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου που θα εγγυάται δημοκρατική λειτουργία, ισονομία και ισηγορία. Τέλος, έκανε γνωστή τη διάθεσή του για συνεννόηση με τους άλλους δήμους για σημαντικά ζητήματα, για τη διαμόρφωση ενός νέου προτύπου συμπεριφοράς και λειτουργίας στο Δήμο, ενώ συγκίνησε αναφέροντας πως καθημερινά θα δίνει καρδιά και ψυχή για όλους τους δημότες και θα προσπαθεί πάντα να κερδίζει μικρές και μεγάλες μάχες με σκληρή δουλειά και αδιάκοπη προσπάθεια».

Η ομιλία του δημάρχου

Αναλυτικότερα, ο δήμαρχος Κώστας Μητρόπουλος ανέφερε στην ομιλία του: «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Είναι μια παρουσία που μας δίνει δύναμη. Δίνει δύναμη στη νέα προσπάθεια που ξεκινά με τη δική σας εντολή. Μια εντολή που εκφράστηκε με τρόπο ξεκάθαρο στις εκλογές. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι ορκίστηκαν σήμερα.

Ο Δήμος μας είναι πολύ μικρός για να έχει την πολυτέλεια να διολισθήσει σε πρακτικές τοξικότητας και τυφλής σύγκρουσης. Όσα έχω πει για συνεργασία και συναίνεση τα εννοώ απόλυτα. Και θα τα κάνω πράξη. Είναι συνειδητή η επιλογή μου για συνεργασία και ενότητα. Διότι κανείς δεν μπορεί μόνος του. Αυτή είναι η εντολή που πήρα από τους πολίτες. Αυτός είναι ο δρόμος του μέλλοντος. Δεν βλέπω την αντιπολίτευση αλλά και όσους εξελέγησαν με άλλες παρατάξεις ως εχθρούς ή αντιπάλους.

Αντίθετα, πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τα μεγάλα και τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας. Η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής είναι μόνο η αρχή για το Δήμο Ζαχάρως. Είναι μια Νέα Αρχή. Με αισιοδοξία, ελπίδες αλλά και πίστη στις δυνάμεις μας.

Θέλω να συγχαρώ ξανά όλους όσοι ορκίστηκαν σήμερα, να τους ευχηθώ καλή δύναμη και μια αποδοτική και παραγωγική θητεία. Η προσπάθειά μας είναι κοινή. Το λέω, το πιστεύω, το εννοώ απόλυτα και θα το σηματοδοτήσω με έργα και πράξεις. Οι πολίτες μάς έδωσαν μια ισχυρή και καθαρή εντολή. Να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που θέσαμε στην κρίση τους και οι ίδιοι ενέκριναν.

Αυτό δεν το ξεχνώ ποτέ, δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ ούτε εγώ αλλά ούτε και οι συνεργάτες μου. Νέα Αρχή σημαίνει ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας του Δήμου. Ο Δήμος μας θα κινηθεί πλέον με άλλες ταχύτητες. Θα βάζει στόχους, που θα υλοποιούνται. Θα υπάρχει αξιολόγηση, παρακολούθηση, επικαιροποίηση όλων των δράσεων. Συλλογική και δημοκρατική λειτουργία. Στόχος μας είναι οι πολίτες να βλέπουν άμεσα τη διαφορά στην καθημερινότητά τους.

Ο Δήμος θα μπει μπροστά στην προσπάθεια για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη. Στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες, τους αγρότες. Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση, το δικαίωμα στην ανάπτυξη των δημοτικών ενοτήτων και των κοινοτήτων που θα έχουν το δικό τους αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο θα αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό αλλά και στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.

Μίλησα πριν για συνεργασία. Η συνεργασία εκφράζεται με το σεβασμό σε όλες τις παρατάξεις και θα πραγματωθεί με το νέο κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Έναν κανονισμό δημοκρατικό, σύγχρονο, ο οποίος θα εγγυάται τη δημοκρατική λειτουργία, την ισονομία, την ισηγορία και τα δικαιώματα όλων των παρατάξεων. Γιατί η συνεννόηση επιτυγχάνεται μέσα από το διάλογο.

Έχω διακηρύξει και θα πράξω άμεσα τη συνάντησή μου με τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων προς εύρεση κοινού τόπου σε ζητήματα όπως η κατάργηση των ΔΕΥΑ, η επιβάρυνση των Δήμων με το νέο τέλος υγειονομικής ταφής και το νέο οργανόγραμμα του Δήμου.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και η άμεση συγκρότηση της Επιτροπής Ελέγχου του προϋπολογισμού του Δήμου, στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις αλλά και οι εκπρόσωποι των φορέων και της κοινωνίας των πολιτών. Για να ελέγχουν όλοι κατά πόσο υλοποιείται ο προϋπολογισμός, το πού διατίθεται και το τελευταίο ευρώ αλλά και το πώς ο Δήμος διαχειρίζεται τα χρήματα των δημοτών. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε την ενότητα και τη συνεργασία.

Σκοπός μου είναι να διαμορφώσουμε ένα νέο πρότυπο συμπεριφοράς και λειτουργίας στο Δήμο. Να αφήσουμε πίσω τις πρακτικές άγονων αντιπαραθέσεων, τις πρακτικές της αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση, τις πρακτικές αλαζονείας της δημοτικής αρχής. Όλα αυτά ανήκουν στο χθες. Ας τα αφήσουμε λοιπόν στο παρελθόν και ας προχωρήσουμε μαζί στο αύριο.

Σήμερα, ως νέος Δήμαρχος, δίνω τον όρκο που προβλέπεται. Κάθε μέρα, θα δίνω την καρδιά και την ψυχή μου για όλους εσάς, για όλους τους πολίτες της Ζαχάρως, της Φιγαλείας και των χωριών μας. Κάθε μέρα θα κερδίζουμε μικρές μάχες. Με σκληρή δουλειά και αδιάκοπη προσπάθεια. Η σκληρή δουλειά και η διαρκής προσπάθεια είναι τα μόνα εχέγγυα που διαθέτω. Η δουλειά ξεκινά άμεσα. Για να δικαιώσουμε τις ελπίδες και την εμπιστοσύνη των πολιτών. Για να γίνει η νέα αρχή, πράξη και έργο για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Καλή αρχή σε όλους! Καλή χρονιά!».

Ορκωμοσία δημοτικής αρχής

Την τελετή ορκωμοσίας διαδέχθηκαν οι υπογραφές από τη νέα δημοτική αρχή, το δημοτικό συμβούλιο και τα προεδρεία των τοπικών κοινοτήτων της Ήλιδας.

Παρουσίες

Την ορκωμοσία τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτές Ηλείας της ΝΔ Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Πύργου Στάθης Καννής, Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, Αρχαίας Ολυμπίας Άρης Παναγιωτόπουλος, Πηνειού Αλέξης Καστρινός και Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας,ο διοικτής του Γ.Ν. Ηλείας Σπύρος Πολίτης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα» Σπύρος Σκιαδαρέσης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Μπροστά Για όλους» Παναγιώτης Μπράμος και Γιώργος Παναγούλιας, ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε» Κώστας Διαμαντόπουλος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, δημοτικοί σύμβουλοι όμορων δήμων, καθώς και πλήθος δημοτών που θέλησαν να παρακολουθήσουν την τελετή.

Σχετικά Άρθρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Π.Ε. Ρόδου το Σάββατο 15/6

otavoice

Η Αθήνα ιδρύει Ενεργειακή Κοινότητα- Χ. Δούκας: «Μέχρι το 2030 θέλουμε να παράγουμε καθαρή ενέργεια»

otavoice

Δ.Μαλεβιζίου: Τελετή τιμής και μνήμης για τους 62 Μάρτυρες

otavoice

Eνημέρωση για τους δασικούς χάρτες στον Δήμο Πεντέλης

otavoice

Ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ. Κιλκίς υπέρ των εργαζομένων της Fieratex και της Sonoco

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Β. Κυνουρίας με μαθητές του Γενικού Λυκείου Άστρους

otavoice