OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Ξεκινά το Παιδιατρικό Φιλύρου-Ολοκληρώνεται τέλη 2026!

Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο, ένα εμβληματικό έργο για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, παίρνει σάρκα και οστά χάρις στη γενναιόδωρη εθνική δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” (ΙΣΝ), με τις εργασίες του να ξεκινούν στις αρχές του νέου έτους.

Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα της 6ης κατά σειρά συνάντησης διαλόγου του ΙΣΝ με την τοπική κοινωνία της περιοχής που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο του Φιλύρου. Με τα νέα να είναι πολύ θετικά.

-Πρώτη θετική είδηση: ο ανάδοχος έπιασε δουλειά.

-Δεύτερη θετική είδηση: τα χρονοδιαγράμματα. Τις επόμενες ημέρες μπαίνει η περίφραξη, στις αρχές του 2024 ξεκινούν οι εκσκαφές, τον Μάρτιο του 2024 οι σκυροδετήσεις, τον Μάρτιο του 2025 οι ξύλινες και οι μεταλλικές κατασκευές, τον Μάιο του 2025 οι εξωτερικές εργασίες, με το έργο να ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο του 2026.

«Απόψε στο Φίλυρο, εδώ όπου ξεκίνησαν όλα, αναμένουμε τις τελικές χαρμόσυνες ανακοινώσεις για το πολυτιμότερο αγαθό: την υγεία των παιδιών μας», σημείωσε προφητικά στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, που έκανε λόγο «για μια μεγάλη δικαίωση. Εδώ χτίζεται το μέλλον της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης της Θεσσαλονίκης και όλης της Βόρειας Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Καϊτεζίδης.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο του ΙΣΝ Ανδρέα Δρακόπουλο όχι μόνο γι’ αυτό το οραματικό έργο ζωής, αλλά και για όλο το ταξίδι μέχρι την ολοκλήρωσή του, καθώς και στον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, ο οποίος με την όλη παρουσία υπογραμμίζει το ενδιαφέρον της πολιτείας για την κατασκευή του νοσοκομείου», σημείωσε ο δήμαρχος, ο οποίος έκλεισε την ομιλία του με τους στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου «… υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλυτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα».

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος που μέσω βιντεοκλήσης σημείωσε ότι τα έργα που χρηματοδοτεί το Ίδρυμα «ανήκουν στους πολίτες και την κοινωνία», στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Κυριάκος Αναστασιάδης, ενώ επακολούθησαν σύντομες τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους του ΙΣΝ Πάνο Παπούλια και Ελιάννα Κονιάλη, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο και Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της ΑVAX S.A, ανάδοχο εταιρία του έργου, Αντώνη Μιτζάλη, τον Διευθυντή του έργου Δημήτρη Χασάπη, την Project Manager Σύλβια Τσιτζιλώνη και τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ακόμη παραβρέθηκαν και έκαναν παρεμβάσεις ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, οι βουλευτές Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, Θόδωρος Καράογλου και Φάνης Παπάς, η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Λίλιαν Βιλδηρίδη, εκπρόσωποι φορέων και υγειονομικών υπηρεσιών, καθώς και πλήθος κόσμου.

Σχετικά Άρθρα

Εορτασμός της ημέρας Φιλελληνισμού & Διεθνούς Αλληλεγγύης στην Τρίπολη

otavoice

Δικαίωση δήμων Αμοργού-Νάξου από το ΣτΕ κατά της απόφασης του ΥΠΕΝ για τα ύψη κτιρίων

otavoice

ΠΣτΕ: Με επιτυχία η παράσταση της Κατερίνας Βρανά, «Αντιμετωπίζοντας τα Εμπόδια»

otavoice

Τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Φ. Ζαΐμη επισκέφθηκε ο Διοικητής ΚΕΤΧ Γ. Αλεξίου

otavoice

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα

otavoice

Χάρης Δούκας: «Μόλις 0,42 ευρώ ανά τουρίστα», στην Αθήνα

otavoice