OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

«Αστικές Αναπλάσεις Πράσινων Διαδρομών» στον Δήμο Καλαμαριάς

Υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, της Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Ναταλίας Παντελίδου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας Μ&Κ Τεχνικά Έργα Α.Ε, η σύμβαση για το έργο «Αστικές Αναπλάσεις Πράσινων Διαδρομών στον Δήμο Καλαμαριάς».

Ο σχεδιασμός του Δήμου περιλαμβάνει αναπλάσεις των πράσινων διαδρομών, οι οποίες προβλέπονται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του δήμου. Το έργο υλοποιείται, μετά από την έγκριση της πρότασης του Δήμου με τίτλο «Στρατηγικές Αστικές Παρεμβάσεις στο Δήμο Καλαμαριάς» που κατέθεσε η Διοίκηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το προτεινόμενο δίκτυο των πράσινων διαδρομών συνδέει κοινωφελείς και κοινόχρηστες χρήσεις, καθώς και άλλα σημεία αναφοράς της Καλαμαριάς, όπως οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ. Αναμένεται να προσφέρει βελτιωμένες συνθήκες στη μετακίνηση των πεζών και των ποδηλάτων. Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις αφορούν σε μήκος 3.370,53 μέτρα, ενώ η συνολική επιφάνεια ανάπλασης θα καλύπτει περίπου 62.000 τ.μ.

Το έργο περιλαμβάνει τις οδούς Αργοναυτών και Παπακυρίτση (Από Θ. Σοφούλη έως Πόντου και από Πόντου έως Ανδριανουπόλεως), Κύπρου, Πάτμου, Θερμαϊκού (από Παπακυρίτση έως Αιγαίου και από Αιγαίου έως Εθνικής Αντιστάσεως), Χηλής, Σκρα, Πάφου, Κουντουριώτου, περιμετρικοί οδοί Πλατείας Ύδρας, Ανδρούτσου (Βρυούλων-Κανάρη και ύψος πλατείας Ύδρας), Κάτω Παναγιάς, Εφέσσου, Ερυθραίας και Κανάρη.

«Πρόκειται για ένα έργο που μέσα σε τέσσερα χρόνια οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε, εξασφαλίσαμε τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και πλέον ξεκινάει. Ένα έργο που συνδέει με πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο τους σταθμούς του Μετρό με το παραλιακό μας μέτωπο, με σκοπό να λειτουργήσει προς όφελος της τοπικής μας αγοράς και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Η σύμβαση για το έργο που αφορά στις λύσεις καινοτομίας για την ανάδειξη των πράσινων διαδρομών του Δήμου Καλαμαριάς, αναμένεται να υπογραφεί εντός του έτους.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στις Τεχνικές Υπηρεσίες και στο Τμήμα Προγραμματισμού, γιατί χάρη στην εντατική δουλειά τους και σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Μείζονος Θεσσαλονίκης ετοίμασαν μέσα σε δύο μήνες τη μελέτη, η οποία κόστισε 270.000 ευρώ, πετυχαίνοντας την έγκριση ενός έργου, που το κόστος του φτάνει τα 8εκ. ευρώ», τονίζει η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ναταλία Παντελίδου.

Σχετικά Άρθρα

Ανοιχτό Δημοτικό Πανεπιστήμιο Σαρωνικού: “Τρόποι Δράσης-Σκέψης για μία επιτυχημένη Ζωή”

otavoice

Δ.Πλατανιά: Εγκαίνια 3ης Μαθητικής Έκθεσης Δημιουργίας Σχολείων της Β/θμιας Εκπαίδευσης

otavoice

Δ.Τρίπολης: Ανοιχτή Ηλεκτρονική Διαβούλευση για την ανάπλαση της Πλατείας Κολοκοτρώνη

otavoice

Ο Δήμαρχος Σπάρτης συνυπέγραψε την Ολυμπιακή Εκεχειρία

otavoice

Δ.Χαλανδρίου: Με διευρυμένες συνέργειες #σώζουμε_τρόφιμα

otavoice

Μαθήματα δημοκρατίας στα λύκεια της Καλαμαριάς μέσα από τη συνεργασία ΑΠΘ και Δήμου

otavoice