OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Έτοιμη η ΠΕ Ηλείας για τις εκλογές στους τρείς δήμους Πύργου, Ήλιδας και Ζαχάρως

Μόνο σε τρεις δήμους θα στηθούν αύριο κάλπες αφού τόσο στην περιφέρεια όσο και στους άλλους τέσσερις εκλέχθηκαν από τον πρώτο γύρο μιας και οι νικητές ξεπέρασαν το 43%.

Όλα είναι έτοιμα για τον β’ γύρο των εκλογών στους δήμους Πύργου, Ήλιδας και Ζαχάρως αφού τα εκλογικά συνεργεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας ολοκλήρωσαν τις ετοιμασίες του εκλογικού υλικού, παραδίδοντας το με την σειρά τους στους δήμους, απ’ όπου το προμηθεύτηκαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Η Διευθύντρια Διοίκησης Οικονομικού Σωτηρία Νικολάου σε δηλώσεις της τόνισε ότι «οι σάκοι που θα διανεμηθούν στους δικαστικούς αντιπροσώπους ετοιμάστηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Όλα κύλησαν ομαλά». Σε ό,τι αφορά τώρα, τους «μονομάχους» της δεύτερης Κυριακής, οι αγωνία στα στρατόπεδά τους έχει φτάσει στο κατακόρυφο και πλέον, μια μέρα πριν τη νέα κάλπη, οι επαφές είναι πυρετώδεις.

 Στον δήμο Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος και Στάθης Καννής θα αναμετρηθούν έχοντας διανύσει μια τετραετία έντονης αντιπαράθεησς και τοξικότητας. Ξεκινούν από την ίδια περίπου εκλογική δύναμη με 32,78% και 30,90% αντίστοιχα του πρώτου γύρου, με τον Διονύση Μπέλτσο που έμεινε για λίγες ψήφους εκτός με 28,42% να μην δείχνει κανέναν από τους δύο και να κρατά πλήρη ουδετερότητα, την οποία ακολουθεί σύσσωμη η παράταξη του ΔΕΚΑ και καλεί τους πολίτες να πράξουν κατά συνείδηση.

Στον δήμο Ήλιδας, ο Γιάννης Λυμπέρης με το 36,59% μπήκε πρώτος στον β’ γύρο όμως η σύμπραξη δυνάμεων του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου που την περασμένη Κυριακή συγκέντρωσε ποσοστό 27,14% με τον Ανδρέα Παπαδάκο ανακάτεψε την τράπουλα με την μάχη να αναμένεται σκληρή μέχρι τέλους.

Τέλος στον δήμο Ζαχάρως, ο Κώστας Μητρόπουλος που μπαίνει στον β’ γύρο με «κληρονομιά» το 38,51% της πρώτης Κυριακής αλλά και την στήριξη του απερχόμενου δημάρχου Κώστας Αλεξανδρόπουλου, θα αναμετρηθεί για τον δημαρχιακό θώκο με τον Τάσο Κάπο που στον α΄ γύρο των εκλογών πήρε 31,28%.

Να σηνειωθεί ότι κατά τον β’ γύρο των εκλογών δεν  βάζουμε σταυρό προτίμησης, καθόσον αυτή διεξάγεται μεταξύ των υποψήφιων Περιφερειαρχών και Δημάρχων των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους.

Ο συνδυασμός που θα αναδειχθεί νικητής των επαναληπτικών εκλογών λαμβάνει τα 3/5 (60%) των εδρών του Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβουλίου αντίστοιχα.

Σχετικά Άρθρα

Γερμανοί μαθητές στο Δημαρχείο Εορδαίας

otavoice

Η ατζέντα της 12ης και 13ης τακτικής συνεδρίασης του Π.Σ. Ιονίων Νήσων

otavoice

ΠΔΜ- Θ. Ζυμπίδης: Να ξεπεράσσουμε τις αγκυλώσεις του παρελθόντος

otavoice

Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου ενημέρωσε τους πολίτες για το έργο σε λαϊκή συνέλευση

otavoice

Ο Δήμος Πετρούπολης συμμετέχει στην αυριανή κινητοποίηση του Δήμου Πατρέων

otavoice

Δημοσιογραφική αποστολή στην Κρήτη από τη Γερμανία και την Ελβετία

otavoice