OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Θεατρικά Αποσπάσματα για τον Ποντιακό Ελληνισμό, από το 1ο ΓΕΛ Ασπροπύργου

Μία άκρως εντυπωσιακή παράσταση πραγματοποίησε το 1ο ΓΕΛ Ασπροπύργου, στις 18 Μαΐου, για να τιμήσει την ιστορική μέρα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, με θεατρικά αποσπάσματα, ιστορικές αφηγήσεις, τραγούδια αλλά και με την συνοδεία παραδοσιακών ποντιακών χορών.

Η παράσταση έλαβε χώρα στο Κινηματοθέατρο «Γαλαξίας» συγκεντρώνοντας πλήθος μαθητών του Λυκείου και καθηγητών αλλά και φορείς της τοπικής κοινότητας του Ασπροπύργου. Οι μαθητές αποτύπωσαν ευφάνταστα, με ρεαλισμό και δραματικότητα τον πόνο και τον ξεριζωμό των Ποντίων προσφύγων, συγκινώντας το κοινό με τις ερμηνείες τους, υμνώντας με αυτόν τον τρόπο την ιστορική μέρα της 19ης Μαΐου.

Εμπνευστές και συντελεστές της παράστασης ήταν οι καθηγήτριες, κ. Γιώτα Αραμπατζή και κ. Γεωργία Χωρεμιώτη, με την αμέριστη βοήθεια των μαθητών, που έλαβαν μέρος αλλά και με την συνεισφορά του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου Ακρίτες για την παροχή των παραδοσιακών στολών, τη συνεχή στήριξη του Διευθυντή, κ. Αντώνη Σαρρή, του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου αλλά και του Πρόεδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κ.Γεώργιου Φίλη.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου ανέφερε σχετικά: «Η ημέρα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί πλέον ισχυρό ιστορικό βίωμα στις καρδιές των μαθητών μας. Εκπαιδευτικοί, γονείς, Δημοτική Αρχή και ποντιακοί σύλλογοι διατηρούν στο μέλλον του τόπου – τα παιδιά μας – άσβεστη την μνήμη μιας θηριωδίας, που ζητά δικαίωση από τη Διεθνή κοινότητα. Συγχαρητήρια σ’ όλους τους συντελεστές της παράστασης για την ιδιαίτερη πρωτοβουλία τους».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της ΔΕΠ, κ. Γεώργιος Φίλης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ. Ιωάννης Ηλίας, Παύλος Γαβριλίδης και Αλέξανδρος Τσοκάνης.

Συντελεστές Παράστασης:

Τραγούδησαν οι μαθήτριες: Τσοκάνη Ισιδώρα ,Θεοδώρα Σαββουλίδου.
Αφηγήσεις: Πιπερίδου Εύα,ΧιονίδουΜαρία,Θεοδωρίδου Κωνσταντίνα ,Κλεονίκη Τυρεκίδου,Αντιγόνη Κωνσταντινίδη, Σοφία Τσεκιρίδο και Τσοκάνη Ισιδώρα.
Θεατροποίηση: Σιδηροπούλου Κατερίνα και Ισαάκ Τσούλφας
Χορευτικό: Λιβασίδου Μαρία, Στεφανίδου Χαρίκλεια, Μαριάννα Ουσταμπασίδου, Λευκοπούλου Ελένη, Κλεονίκη Τυρεκίδου, Ισσάκ Τσούλφας, Αντιγόνη Κωνσταντινίδη, Ελένη Καρυπίδου, Αμανατίδης Κυριάκος, Σοιλεμεζίδης Γιάννης, Πορουτσίδης Γιώργος.
Λύρα: Αχιλλέας Τυριακίδης
Νταούλι: Γιώργος Χαριτίδης

Ρυθμιστές φώτων και ήχου: Ρίκι Ρουσιται, Δημήτρης Κουιμτσίδης, Χρήστος Παυλίδης και Στέφανος Καρράς.

Παραγωγή ήχου: Βερούτης Σπύρος
Βιντεοσκόπηση: Χαριτίδης Γιώργος

Παρακολουθήστε απόσπασμα από την εκδήλωση στον παρακάτω σύνδεσμο:

Σχετικά Άρθρα

ΠΚΜ: Στην κυκλοφορία το οδικό δίκτυο του κόμβου Κ16 της Θεσσαλονίκης

otavoice

Δ. Μπέλτσος: “Γυναίκες και νεολαία στην πρώτη γραμμή! Κοσμοσυρροή στις θεματικές βραδιές”

otavoice

Συνεχίζεται η περιοδεία του Ι. Μαλανδράκη σε χωριά του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Χαλάνδρι: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης στο κτήριο «Νόμπελ»

otavoice

Τσιρογιάννης «Αντιπλημμυρική προστασία Αράχθου – Πιέσαμε και το έργο μπήκε σε διαβούλευση»

otavoice

Κίμωλος: Αναγκαστική και άμεση “αλλαγή πλεύσης” με Βασίλη Σάρδη

otavoice