OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Σοβαρές καταγγελίες κατά του Δημάρχου Αχαρνών – Τι ισχυρίζεται ο Χρήστος Ηλιάδης

Ηλιάδης: Να τελειώσουμε με το χάος του Βρεττού

Με μηνυτήρια αναφορά κατά του δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού περνά στην επίθεση ο κ. Χρήστος Ηλιάδης, υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών, ο οποίος προβαίνει σε ιδιαίτερα βαριές κατηγορίες εναντίον της σημερινής δημοτικής αρχής. Απευθείας αναθέσεις, σχέσεις διαπλοκής με άνομα συμφέροντα και πλαστά τιμολόγια συνθέτουν κυρίως την εικόνα σήψης και παρακμής, που, κατά τον Χ. Ηλιάδη, βασιλεύει στον ιστορικό Δήμο της Αττικής.

«Σήμερα κατέθεσα εναντίον του κ Βρεττού μηνυτήρια αναφορά. Ο κ Βρεττός έχει παρεξηγήσει το ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή και έτσι πράττει διαρκώς ανομίες. Ο λαός πάντως δεν είναι τυφλός και νιώθει κάθε στιγμή την αμετροέπεια του εν λόγω δημάρχου. Κύριε Βρεττέ θα σε ταράξω στις αποκαλύψεις. Έπονται κι άλλα», σημειώνει χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο επικεφαλής της παράταξης «Αχαρνές για όλους», κ. Χρήστος Ηλιάδης.

 

Μηνυτήρια αναφορά

Στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο κ. Ηλιάδης εναντίον του Σπύρου Βρεττού αποδίδονται ιδιαίτερα βαριές κατηγορίες. Οι νομικές αιτιάσεις κατά του σημερινού δημάρχου Αχαρνών αφορούν σε σοβαρά ζητήματα διαπλοκής, παρανομίας, καθώς επίσης και αναθέσεων έργων με πλαστά τιμολόγια.

Όπως ο ίδιος ο κ. Ηλιάδης έκανε γνωστό, οι καταγγελίες ήδη βρίσκονται κατατεθειμένες στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Στις καταγγελίες κυριαρχούν η διαφθορά και η διαπλοκή με άνομα συμφέροντα.

 

Ηλιάδης: Καταγγελία για διαφθορά και κατασπατάληση της δημοτικής περιουσίας

«O Σπύρος Βρεττός δεν εργάζεται για το καλό του Δήμου, αλλά για να καλοπερνούν τέσσερις με πέντε οικογένειες. Εκβιάζουν υπαλλήλους. Τρομοκρατούν συλλόγους και φορείς. Απειλούν αρχές για να παραμείνουν στην εξουσία με μοναδικό στόχο όχι το συμφέρον των Αχαρνών αλλά το δικό τους, αυστηρά προσωπικό συμφέρον.

Βρεττέ είσαι ΒΑΘΙΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ.

Και δεν είσαι μόνος σου, αλλά έχεις και συνεργάτες. Και ποιοι είναι οι άλλοι δύο; Ο κουμπάρος σου και δικηγόρος κ. Θεμιστοκλής Μαμάκος και ο υποψήφιος σου στις επερχόμενες εκλογές του 2023 κ. Κωνσταντίνος Ρούσσας!

Βρεττέ τον Δεκέμβριο του 2021 προκήρυξες διαγωνισμό για την στελέχωση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου με τρείς δικηγόρους.  Και έναν χρόνο αργότερα, ούτε ΦΩΝΗ, ούτε ακρόαση. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Ξέρετε γιατί; Για να μπορεί να δίνει με απ’ ευθείας αναθέσεις εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ σε ποιόν; ΣΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΟΥ. Τον ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ συνεργάτη- δικηγόρο κύριο ΜΑΜΑΚΟ. Ενώ θα μπορούσε να είχε μεριμνήσει για την πρόσληψη τριών ικανών νομικών συμβούλων. Το κόστος των οποίων θα ήταν περίπου 18.000 ετησίως κατ΄ ατόμο.

Βέβαια προτίμησε να δώσει 300, 400 ΧΙΛΙΑΔΕΣ Ευρώ αθροιστικά στον κουμπάρο του. Ποιος; Ο Βρεττός. Ο νυν δήμαρχος που ως αντιπολίτευση κατηγορούσε τις αναθέσεις σε δικηγόρους, ενώ ζητούσε να στελεχωθεί η νομική υπηρεσία!!!

Αχαρναϊκέ λαέ, αυτή την εντολή έδωσες στον Βρεττό; Να συναλλάσσεται με συγγενείς;

Αλλά εσύ, Βρεττέ, ήξερες τι έκανες. Και μάλιστα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Δεν έδωσες απαντήσεις για την προκήρυξη, για να μπορείς ενδεχομένως  να μοιράζεσαι με τον κουμπάρο σου τα χρήματα των ΔΗΜΟΤΩΝ! Και όχι μόνο αυτό. Ο κουμπάρος φάνηκε χρήσιμος και για την εξαγορά
υποψηφίου σου. Του κυρίου Ρούσσα.

Ο κ. Ρούσσας ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου το  2017 ζήτησε να αποζημιωθεί , με το ποσό των 17.535 Ευρώ. Αίτημα που απορρίφθηκε από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, διότι ο κ. Ρούσσας, ήταν δημόσιος υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Στην συνέχεια ο κ. Ρούσσας το 2019 καταθέτει ΞΑΝΑ αγωγή εναντίον του Δήμου. Η υπόθεση εκδικάστηκε , στο Ειρηνοδικείο Αχαρνών, το οποίο ΚΑΙ ΑΥΤΟ, εξέδωσε απορριπτική απόφαση το 2022.

Και εδώ ερχόμαστε, φίλες και φίλοι, στο ΣΗΜΕΡΑ. Στην συμφωνία Βρεττού -Ρούσσα για να είναι υποψήφιος του   το 2023, με τη βοήθεια του κουμπάρου του κ. Μαμάκου.
Με ποιόν τρόπο; Να μην ασκήσει ο Δήμος ΑΝΑΚΟΠΗ για να πάρει τα λεφτά ο κ. Ρούσσας. Έτσι ώστε να είναι Υποψήφιος του Βρεττού στις επερχόμενες εκλογές του 2023!!!

Βέβαια, στον Νόμο αναφέρονται ρητά, κατηγορηματικά και ξεκάθαρα τα εξής: «Για μισθολογικές απαιτήσεις πάσης φύσεως , αποδοχές , επιδόματα και υπερωρίες οφείλει ο Δήμος να ασκήσει ΟΛΑ τα ένδικα μέσα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και η ανακοπή διαταγής πληρωμής». Δεν το έκανες Βρεττέ. Σε κατηγορώ για απιστία σε βάρος του δημοσίου και άλλα ποινικά αδικήματα με τα οποία θα ασχοληθούν οι ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.

Ήξερες, όμως, να κάνεις έφεση για τους εργαζομένους στην ΔΗΦΑ και την Αρωγή. Ήξερες ,επίσης, Βρεττέ, να εκπροσωπείς τον Δήμο με δικηγόρους ενάντια στον ιδρώτα των υπαλλήλων του Δήμου. Για τον υποψήφιο σου τον κ. Ρούσσα, όμως,  δεν έκανες ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Έδωσες τα χρήματα από την πίσω πόρτα.  Όχι μόνο δεν έκανες ανακοπή στην υπόθεση Ρούσσα, αλλά παρέκαμψες και τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου. Και έβαλες τον ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ και κουμπάρο σου Μαμάκο να γνωμοδοτήσει πως όλα είναι καλώς και πρέπει να πληρωθεί ο Ρούσσας.

Άραγε πληρώθηκε ο Μαμάκος για την γνωμοδότηση;

Αναρωτιέμαι ποιος ανέθεσε τη γνωμοδότηση στον Μαμάκο; Η Νομική Υπηρεσία ή, ΕΣΥ προσωπικά Βρεττέ;

Άραγε ο Μαμάκος στην γνωμοδότησή του επικαλείται την αρνητική έκθεση του επιτρόπου για την υπόθεση Ρούσσα;

Εδώ υπάρχει η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ. Βρεττέ σταμάτα τις κινήσεις εντυπωσιασμού με εξώδικα και προχώρησε σε μηνύσεις. Σε περιμένω στις αίθουσες των δικαστηρίων».

 

Ηλιάδης: Καταγγελία για διαπλοκή με άνομα συμφέροντα

«Αναφέρομαι σε σας και την παρέα σας κύριε Δήμαρχε με νέες αποκαλύψεις, για τη διαπλοκή, τα σκάνδαλα και τις παρανομίες σας. Και λίγο με νοιάζει για εσάς προσωπικά, γιατί ξέρατε πολύ καλά τι κάνατε εσείς και οι συνεργάτες σας. Κυρίως όμως με νοιάζει για το βρώμικο παιχνίδι που παίξατε στις πλάτες των υπαλλήλων και θα λογοδοτήσετε γι’ αυτό! Ήρθε η ώρα της αλήθειας!

Και εξηγώ: Εταιρία Eurologic. Εταιρία λογιστικών υπηρεσιών του κ. Βασίλη Λαμπρακάκη.

Από το 2019 μέχρι και τον Αύγουστο του 2022 πήρε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ αναθέσεις ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ , με τα δικά σου χρήματα Αχαρναϊκέ λαέ.

ENNEA απευθείας αναθέσεις σε μια εταιρία για υπηρεσίες διαμόρφωσης οικονομικών του δήμου.
ΕΝΝΕΑ απευθείας αναθέσεις σε ένα λογιστικό γραφείο, που οι  φορολογικές του και οι ασφαλιστικές του ενημερότητες ήταν πλαστές! Επαναλαμβάνω οι φορολογικές και ασφαλιστικές του ενημερότητες ήταν πλαστές.

Κι όλα αυτά σε γνώση του Δημάρχου και του αντιδημάρχου οικονομικών!

Δύο Απευθείας αναθέσεις στον δήμο, τρεις απευθείας αναθέσεις στο ΣΥΝΠΑ.
Μία απευθείας ανάθεση στη ΔΗΦΑ, μία απευθείας ανάθεση στην αναπτυξιακή και δύο απευθείας αναθέσεις στις σχολικές επιτροπές.

 

Επαναλαμβάνω:

Όλες οι παραπάνω πληρωμές έγιναν με πλαστές ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες!

Και ενώ κ. Βρεττέ είστε γνώστης όλης αυτής της κατάστασης, κι ενώ έπρεπε να τον είχατε απομακρύνει τον κ. Λαμπρακάκη όπως οφείλατε, αντιθέτως συνεχίζετε τις συναλλαγές μαζί του με νέα εταιρεία στο όνομα του αδερφού του, κ. Δημήτρη Λαμπρακάκη προσφέροντας του ξανά στις 9.1.2023, δηλαδή πριν λίγες μέρες, δύο νέες απευθείας αναθέσεις αξίας 75.000 ευρώ.

Τι έχει να μας πει ο κ. Βρεττός για αυτή την κατάσταση;
Τι έχει να μας πει ο αντιδήμαρχος οικονομικών, κ Μιχάλης Βρεττός για τις πληρωμές;
Τι έχει να μας πει ο πρόεδρος του ΣΥΝΠΑ κ. Βασίλης Λαζάρου;
Τι έχει να μας πει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής ο κ. Ιωάννης Μίχας;
Τι έχει να μας πει η πρόεδρος της ΔΗΦΑ κυρία Ζαχαριάδη;

Και επειδή λοιπόν γνωρίζω ότι δεν έχετε να μας πείτε απολύτως τίποτα, σας λέω εγώ: ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ!

Κι αν θέλετε πραγματικά να προσφέρετε στον τόπο, παραιτηθείτε σήμερα όλοι μαζί!».

Σχετικά Άρθρα

Ασπρόπυργος: Τοποθέτηση νέων αιθουσών στο 7ο Δημοτικό-Νηπιαγωγείο στη Νέα Ζωή

otavoice

Πάτρα: Ξεκίνησε η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής «Πάνος Μυλωνάς»

otavoice

Ημερίδα του Δήμου Χαλανδρίου για την «Πρόληψη και μείωση τροφικών απωλειών»

otavoice

Ηχηρό μήνυμα για την προστασία του Περιβάλλοντος στην δενδροφύτευση του Δήμου Ιλίου

otavoice

Λέντζας: «Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης συνεχίζει σε Νέα Αναπτυξιακή Πορεία»

otavoice

Εννέα Δήμαρχοι από πόλεις του εξωτερικού, στηρίζουν τον Κώστα Μπακογιάννη

otavoice