OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δαρδαμανέλης: «Σταματήστε να διχάζετε την Καλαμαριά»!

Για τον αγώνα που έχει δώσει η διοίκηση του Δήμου Καλαμαριάς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όσον αφορά στη διεκδίκηση των δημόσιων χώρων, αλλά και τον τοίχο, όπως υποστήριξε,  που έχει βρει από την αντιπολίτευση παρουσίασε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, κατά την ομιλία του στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε το δίκτυο πολιτιστικών συλλόγων για την προστασία του θαλάσσιου μετώπου του Δήμου.

«Αν δεν καταφέρουμε να ενωθούμε όλοι, με κοινό αίτημα, χαμένη δε θα είναι ούτε κάποια παράταξη, ούτε κάποιος δήμαρχος, αλλά οι επόμενες γενιές. Δεν προσφέρεται αυτό το θέμα ούτε για μικροπολιτική, ούτε για μικροπαραταξιακή πολιτική», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δαρδαμανέλης και πρόσθεσε: «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι σαφώς να γίνει θέμα της πόλης το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς. Είναι το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης στην ουσία. Όποιο πρόβλημα υπάρχει πρέπει να έχει συμμάχους όλους τους φορείς της πόλης και προς αυτήν την κατεύθυνση μιλήσαμε και με τεχνικό επιμελητήριο και με δήμο Θεσσαλονίκης και με άλλους δήμους και στην ΠΕΔ και στην Περιφέρεια. Ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι δεν μπορούμε να ομονοήσουμε στην Καλαμαριά για το τι θέλουμε».

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς αναφέρθηκε σε ένα προς ένα αναλυτικά στα θέματα που συνθέτουν  το παραλιακό μέτωπο, δηλαδή, στο Κυβερνείο, το πρώην στρατόπεδο Κόδρα, την Πλαζ Αρετσούς, τη μαρίνα, το πρώην νοσοκομείο Παναγία και το Αλιευτικό Καταφύγιο. Έδωσε στους πολίτες στοιχεία για τις κινήσεις που έχουν γίνει από πλευράς διοίκησης, τις προτάσεις που έχει καταθέσει, αλλά και τη στάση της αντιπολίτευσης, καταλήγοντας πάντα στο ίδιο συμπέρασμα: « πρέπει όλοι να ομονοήσουν σε συγκεκριμένες θέσεις για το καλό της πόλης».  Ο κ. Δαρδαμανέλης κάλεσε για άλλη μια φορά τους επικεφαλής της  αντιπολίτευσης και τους συλλόγους μαζί να συζητήσουν, για το τι θέλουν, αλλά και για το τι μπορούν να κάνουν. «Αυτά αν γίνουν ένας καταστατικός χάρτης θα είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο, να έχουμε μία πυξίδα και να μην έχει κανείς δεύτερες σκέψεις», πρότεινε ο κ. Δαρδαμανέλης κι έκλεισε στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα «Ούτε λαμαρίνες θέλω να χτίζονται οικοδομές, ούτε το υπόλοιπο Καραμπουρνάκι θέλω να χτίζεται, ούτε το Κόδρα θέλω να χτιστεί, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ θέλω με το παιδί μου να πάω βόλτα και στο Κόδρα και στην πλαζ και στη μαρίνα και παντού, αλλά αυτά να είναι όπως πρέπει και όπως μας αξίζει όχι παρατημένα, ούτε όπως μας τα δώσανε οι παππούδες μας».

Η συνάντηση έγινε στην «Προποντίδα», μετά από πρωτοβουλία  έξι πολιτιστικών συλλόγων, με σκοπό να παρουσιάσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους για την προστασία του παραλιακού μετώπου του Δήμο Καλαμαριάς. Κοινή θέση όλων ήταν ότι συμφωνούν στην πλειοψηφία των προτάσεων αυτών.

.

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice

Συνεδριάζει αύριο, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ – Τα θέματα

otavoice