OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Άρτα: Στο Κέντρο Ημέρας για την υποστήριξη ασθενών με Άνοια, ο Χ. Τσιρογιάννης

Τσιρογιάννης: « Πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή πως η πόλη της Άρτας πρέπει να αποκτήσει το δικό της Κέντρο Ημέρας για την Άνοια. Ο Δήμος Αρταίων, στέκεται αρωγός με κοινές δράσεις υποστήριξης»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε η Δημοτική αρχή το προηγούμενο διάστημα με τα στελέχη του Κέντρου Ημέρα και της Κινητής Μονάδας, το οποίο βρίσκεται στον 1ο όροφο του παλαιού Νοσοκομείου Άρτας.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Παναγιώτης Γαλάνης, συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του Κέντρου Νίκου Μπιλανάκη και τους εργαζόμενους και τόνισε πώς ο Δήμος είναι δίπλα τους και σε αγαστή συνεργασία για κοινές δράσεις. Αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του κέντρου, διαπίστωσαν όχι μόνο τις άρτιες υποδομές αλλά και το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο κ. Τσιρογιάννης συνομιλώντας με τον κ. Μπιλανάκη, αρχικά συνεχάρη την Διοίκηση και στους εργαζόμενους της Δομής. Για τον Δήμαρχο, η ύπαρξη του Κέντρου Άνοιας στην πόλη της Άρτας, ισοδυναμεί με ένα μεγάλο στοίχημα που κερδήθηκε αφού πριν από χρόνια συνομιλώντας με την Πρόεδρο της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και Πρόεδρο του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια και τη Νόσο Alzheimer.Δρ. Σακκά, έψαχναν από κοινού να δουν πως μπορεί να δημιουργηθεί Κέντρο Άνοιας και στην Άρτα.

Όπως σημείωσε και ο Δήμαρχος «η ύπαρξη του Κέντρου είναι ένα μεγάλο βήμα πολιτισμού για την τρίτη ηλικία και τις οικογένειες τους. Μπράβο σε όσους πίστεψαν και δούλεψαν για να γίνει πραγματικότητα και ακόμη περισσότερα μπράβο σε όσους υποστηρίζουν καθημερινά τους πάσχοντες».

Ενώ από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Παναγιώτης Γαληνής δήλωσε πως «Συμμετέχουμε συστηματικά σε υπηρεσίες και δράσεις με κοινωνικό πρόσημο. Οτιδήποτε αφορά την υγεία και τη βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας, είναι για εμάς προτεραιότητα και δηλώνουμε το παρόν».

Οι υπηρεσίες της Δομής
–  Δωρεάν υπηρεσίες και κατ’ οίκον, μέσω της κινητής μονάδας στην πόλη αλλά και ευρύτερα
–  Διάγνωση, θεραπεία και παρακολούθηση ατόμων με προβλήματα μνήμης, Alzheimer , άνοιας
–  Ιατρείο Μνήμης
–  Παροχή μη φαρμακευτικής θεραπευτικής φροντίδας σε άτομα με άνοια
–  Ενημέρωση, εκπαίδευση και υποστήριξη των φροντιστών τους και του οικογενειακού περιβάλλοντος
–   Δράσεις πρόληψης για την άνοια στην κοινότητα
–   Διασύνδεση με τις ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και του νομού.

Το Κέντρο στελεχώνεται από επταμελές προσωπικό που περιλαμβάνει ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, νοσηλευτή, φυσικοθεραπευτή, και το απαραίτητο διοικητικό προσωπικό.

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Γεωρ. Καραϊσκάκη: Οι ετεροδημότες των Αθηνών ψήφισαν Ελευθερία Κοσσυβάκη

otavoice

Μακρακώμη: Επίθεση υποψηφίου συμβούλου σε άτομα στο εκλογικό κέντρο Καραγιάννη

otavoice

Τατούλης στην Άλωση της Τριπολιτσάς: «Αφύπνιση συνειδήσεων για μια περήφανη σύγχρονη χώρα»

otavoice

Συνεργεία του Στρατού στην αποκομιδή ογκωδών, σε Γιάννουλη, Φαρκαδόνα και Παλαμά

otavoice

Θεσσαλία: Σε 74 σημεία επιχειρούν μηχανήματα για καθαρισμό ποταμών και αποκατάσταση αναχωμάτων

otavoice

Στην SEREXPO ο Απ. Τζιτζικώστας- Επισκέφθηκε Σέρρες, Ηράκλεια, Σιδηρόκαστρο

otavoice