OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ζέρβας: “Η Θεσσαλονίκη μπορεί – Η Θεσσαλονίκη ανεβαίνει”

«Η Θεσσαλονίκη μπορεί, ανεβαίνει κι έχει όλες τις αντικειμενικές δυνατότητες να ανέβει κι άλλο». Αυτό το στίγμα έδωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου για μια σειρά εξελίξεων που επιβεβαιώνουν την ανοδική πορεία της πόλης σε καίριους τομείς, όπως ενδεικτικά σε αυτούς των επενδύσεων και του τουρισμού.

Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την ικανοποίησή του για «όλα όσα έχουν αλλάξει την εικόνα της πόλης μας», αναφερόμενος ενδεικτικά σε μεγάλα γεγονότα που φιλοξενήθηκαν στην πόλη μόνον κατά το περασμένο Σαββατοκύριακο, μεταξύ των οποίων η 19η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου, στην οποία συμμετείχαν 600 εκθέτες και 1.000 συγγραφείς από 40 διαφορετικές χώρες, και το φεστιβάλ Comic Con, που προσέλκυσε πάνω από 20.000 επισκέπτες.

«Έχουμε μια διαρκή εικόνα γεμάτων ξενοδοχείων και εστιατορίων στην πόλη. Βλέπεις επισκέπτες από όλο τον κόσμο και είμαστε ακόμα στις αρχές Μαΐου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, προσθέτοντας ότι πλέον «συζητάμε για τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε ξεχωριστή αναφορά στην άνοδο της κρουαζιέρας, υπογραμμίζοντας ότι πέρυσι η πόλη υποδέχθηκε 40.000 τουρίστες κρουαζιέρας και φέτος αναμένει πάνω από 70.000, αλλά και στην αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο Μακεδονία κατά 32% τον φετινό Μάρτιο σε σχέση με το 2022 και κατά 30% στις διεθνείς πτήσεις. Ο κ. Ζέρβας μάλιστα μίλησε για μια συνολική επιτυχία της πόλης.

Σχετικά Άρθρα

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice