OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο.Π.Π Δήμου Φλώρινας, για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας, με κύριο θέμα τόσο την προληπτική οργάνωση και τον σχεδιασμό της αντιπυρικής περιόδου 2023, όσο και τον συντονισμό και ετοιμότητα των εμπλεκόμενων φορέων στο στάδιο της καταστολής των δασικών πυρκαγιών.
Στη συνεδρίαση προέδρευσε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης και πραγματοποιήθηκε στη νέα αίθουσα Σχεδιασμού & Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας.
Κατά τη συνεδρίαση, συζητήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και αξιολογήθηκε η ετοιμότητα των εμπλεκόμενων φορέων και εθελοντικών ομάδων στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης συνεπειών που προκαλούνται από δασικές πυρκαγιές.
Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν δράσεις, έργα, μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας τα οποία σχετίζονται με την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, όπως η τοποθέτηση νέων δεξαμενών υδροληψίας πυροσβεστικών οχημάτων, η εκτέλεση εργασιών αντιπυρικής προστασίας στα περιαστικά δάση του λόφου Αγίου Παντελεήμονα και του υψώματος 1033 και η κινητοποίηση και ο συντονισμός Εθελοντικών Οργανώσεων για δράσεις επιτήρησης.
Διαπιστώθηκε η ετοιμότητα του δυναμικού και μέσων των εμπλεκόμενων φορέων για διάθεση προς υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στην καταστολή δασικών πυρκαγιών.
Συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. κ. Δημήτριος Θεοφανίδης, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, εκπρόσωπος του Ελληνικού Στρατού, η Προϊστάμενη της Δ/νσης Δασών Φλώρινας κα Σοφία Γλούφτση, εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας κ. Ιωάννης Μουντούσης, ο Γραμματέας της εθελοντικής ομάδας «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας» κ. Πάνος Κοίδης και ο Αναπλ. Προϊστάμενος του τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας κ. Δανιήλ Στεφανόπουλος.
Όλοι οι συμμετέχοντες συμμετείχαν στη συζήτηση καταθέτοντας εύστοχες και χρήσιμες παρατηρήσεις σε ότι αφορά τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την διασφάλιση του μεγαλύτερου δυνατού επιπέδου ετοιμότητας άμεσης επέμβασης και αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από την εκδήλωση πυρκαγιών στον Δήμο Φλώρινας.

Σχετικά Άρθρα

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice

Σε δημόσια διαβούλευση η κυκλοφοριακή μελέτη για την Αρχαία Κόρινθο

otavoice

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το πρώτο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κοινότητας Παπάγου

otavoice

Δ.Ωρωπού: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη χωματερή αποβλήτων στην Τανάγρα

otavoice

Κατάθεση Υπομνήματος του Προεδρείου ΠΟΠ-ΟΤΑ στον Γ.Γ. του ΥΠΕΣ

otavoice