OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Στο πρόγραμμα για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των ΟΤΑ, ο Δήμος Αιγιαλείας

Δήμαρχος Αιγιαλείας: «Έχοντας ως επίκεντρο τον πολίτη, συνεχίζουμε το έργο μας»

Την υποβολή πρότασης για την πράξη «Ανάπτυξη Εφαρμογών Έξυπνων Πόλεων και Τεχνολογιών για το διαδίκτυο των αντικειμένων (ΙΟΤ) του Δήμου» ενέκρινε κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αιγιαλείας, αποδεχόμενη τη σχετική εισήγηση του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας, Προγραμμάτων και Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Βασίλη Χριστόπουλου.

Ο Δήμος Αιγιαλείας αποδέχτηκε την πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με την υπ’ αριθ. 12/2023 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής είχε εγκρίνει στις 17 Ιανουαρίου την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», προϋπολογισμού 1.390.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος σημειώνει τα εξής: «Η σημερινή Δημοτική Αρχή, έχοντας ως επίκεντρο τον πολίτη, στοχεύει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης και στην ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας του Δήμου Αιγιαλείας. Αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια νέων εφαρμογών και τεχνολογικών μέσων που θα βελτιώσουν τη διαχείριση και λειτουργικότητα του αστικού περιβάλλοντος.

Στις λύσεις αυτές συγκαταλέγονται η έξυπνη αστική κινητικότητα και διαχείριση στάθμευσης, η ενεργειακή απόδοση, οι βιώσιμες λύσεις στέγασης, η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των δημοτικών κτιρίων, οι ψηφιακές δημοτικές υπηρεσίες και η διασφάλιση της εμπιστοσύνης των πολιτών στα συστήματα αυτά, μέσω της υπεύθυνης χρήσης των δεδομένων στις ψηφιακές πλατφόρμες».

Σχετικά Άρθρα

Ν. Ιωνία: Ευχετήριο μήνυμα Θωμαΐδου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

otavoice

Βράβευση του 3ου Δημ. Σχολείου Μεσσήνης, για την εκπαιδευτική δράση “Εμπνέομαι”

otavoice

ΠΔΕ: Πάνω από 250 εκδηλώσεις για την «Φλόγα Πολιτισμού»

otavoice

Στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος για την πορεία των έργων, ο Γ. Πατούλης & ο Θ. Αυγερινός

otavoice

Καμπύλης: «Συνεχίζουμε με έργα ουσίας που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών»

otavoice

Μείωση των τελών κοινόχρηστων χώρων κατά 50%, από τον Δήμο Πύργου

otavoice