OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Πρώτη φορά 4 Γαλάζιες Σημαίες στην Κέα – Προστέθηκαν οι Ποίσσες

Ανακοινώθηκαν και φέτος από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και σκαφών. Με 617 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες.

Η Κέα κατέκτησε φέτος για πρώτη φορά τέσσερις Γαλάζιες Σημαίες για τις παραλίες Κούνδουρος, Οτζιάς, Γιαλισκάρι και Ποίσσες. Η Δημοτική Αρχή έκανε το περασμένο διάστημα όλη την απαραίτητη προετοιμασία ώστε να ενταχθεί αυτή τη χρονιά και η παραλία των Ποισσών στον κατάλογο των βραβευμένων ακτών και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

Για να κερδίσει μια ακτή τη Γαλάζια Σημαία πρέπει να πληροί αυστηρά κριτήρια που σχετίζονται με την καθαριότητα θάλασσας και ακτής, την οργάνωση, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση, την ποιότητα νερών κολύμβησης, την περιβαλλοντική διαχείριση, την ασφάλεια, τα ναυαγοσωστικά θέματα, τις πρώτες βοήθειες, τις υπηρεσίες και εγκαταστάσεις.

Δείτε τον κατάλογο με τις ελληνικές βραβεύσεις εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Ντούμος: Βροντερό το μήνυμα της νίκης από το κέντρο της Κατερίνης

otavoice

Μάνος Κρανίδης: «Η νίκη είναι δική μας, αξίζουμε ένα καλύτερο Χαλάνδρι»

otavoice

Live μετάδοση το debate υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης

otavoice

Θ. Λιβάνιος: «Είναι μόνο η αρχή, από μία σειρά παρεμβάσεων… για την τοπική διακυβέρνηση»

otavoice

Πέτρος Τατούλης: «Ο Αντώνης Σαμαράς βλέπει την Πελοπόννησο ως φέουδό του»

otavoice

Σοφία Μαυρίδη: “Ο Ασπρόπυργος μας ενώνει! Χειροπιαστές και ρεαλιστικές λύσεις”

otavoice