OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

«Πιάνουν» δουλειά 9 νέοι μηχανικοί στην Πολεοδομία του Δήμου Χανίων

Εννέα (9) νέοι μηχανικοί, που θα στελεχώσουν την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χανίων υπέγραψαν σήμερα συμβάσεις εργασίας, παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Δημοτικής Περιουσίας, Νίκου Χαζιράκη και του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΠΑΝ, Βασίλη Κουτσιώρη.

Η πρόσληψη των μηχανικών που πραγματοποιείται μέσω του Δικτύου Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.ΑΝ.) και χρηματοδοτείται από τον Δήμο Χανίων, πρόκειται να συνδράμει στον εξαιρετικά μεγάλο φόρτο εργασίας, με τον οποίο επιφορτίζεται καθημερινά η Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό η υποστελεχωμένη Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χανίων, εξυπηρετεί όλο τον Νομό Χανίων, συμπεριλαμβανομένων των Δήμων Αποκορώνου, Πλατανιά, Κισσάμου, Καντάνου – Σελίνου, Σφακίων και Γαύδου, κατακτώντας την πρωτιά σε όλη την χώρα σε όγκο εργασίας, κατ’ αναλογία, πάντα, με τους κατοίκους του Νομού.

Επιπροσθέτως, η εκρηκτική ανάπτυξη που βιώνει ο Νομός Χανίων τα τελευταία χρόνια, προσθέτουν επιπλέον εργασιακό βάρος, με τους μόνιμους υπαλλήλους της Υπηρεσίας να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.

Ο Δήμαρχος Χανίων, καλωσορίζοντας τα 9 νέα στελέχη της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Χανίων, τόνισε: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι η νέα σας αρχή στην Υπηρεσία Δόμησης θα εγκαινιάσει και μια νέα εποχή για την Υπηρεσία αλλά και για όλο τον νομό Χανίων. Θεωρούμε ότι σήμερα γίνεται ένα σημαντικό βήμα που θα δρομολογήσει πολλές εκκρεμότητες και θα “λύσει” τα χέρια τόσο των υπαλλήλων όσο των πολιτών».

Ο κ. Σημανδηράκης επεσήμανε για ακόμα μια φορά την ανάγκη στελέχωσης με τακτικό και μόνιμο προσωπικό, στο σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου: «Σύμφωνα πάντα και με τις διαβεβαιώσεις που έχουμε λάβει πολλές φορές και που δυστυχώς, δεν βλέπουμε να επιβεβαιώνονται, είναι καιρός το κεντρικό κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του και να ενισχύσει την τοπική αυτοδιοίκηση, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει επαρκώς στις αρμοδιότητές της».

Παράλληλα, ο Δήμαρχος απηύθυνε ξεχωριστές ευχαριστίες σε όλους τους εργαζόμενους «για την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν παρά την τεράστια πίεση που δέχονται από όλον τον Νομό. Εκ μέρους όλης της Δημοτικής Αρχής, τους διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε δίπλα τους και παράλληλα απέναντι, σε οποιονδήποτε προσπαθεί να δημιουργήσει εσφαλμένες εντυπώσεις, σχετικά με την εργατικότητα και την εντιμότητα τους».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Δημοτικής Περιουσίας, Ν. Χαζιράκης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αντιλαμβανόμενοι τη μεγάλη πίεση από όλο τον νομό, έχοντας ένα τεράστιο όγκο πράξεων που εκκρεμούν, σήμερα γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την Υπηρεσία αλλά και για τους πολίτες των Χανίων και είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι γιαυτό».

Οι εννέα (9) νέοι μηχανικοί που υπέγραψαν σήμερα τις συμβάσεις εργασίας τους αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους την 1η Ιουνίου 2023.

 

Σχετικά Άρθρα

Ενεργοποίηση ψηφιακών θυρίδων Δήμου Αντιπάρου

otavoice

Εγκαινιάστηκε η νέα υπερσύγχρονη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και ΧΥΤΥ Αμαρίου

otavoice

Δήμος Κορδελιού: Με επιτυχία το Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους “EGO Gym White Tower 2023”

otavoice

Σύμφωνο τουριστικής συνεργασίας Δήμου Αριστοτέλη – Λέσκοβατς Σερβίας

otavoice

Πρόσληψη 12 ατόμων στον Δήμο Νάουσας

otavoice

Ο Δήμαρχος Ξάνθης στην παρουσίαση του νέου ηλεκτροκίνητου μονοθέσιου της DRT

otavoice