OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Περιβαλλοντική δράση για την ανακύκλωση συσκευών, από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ (10.00-18.00) ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, στον Φλοίσβο (Λεωφόρος  Ποσειδώνος και Αγίου Αλεξάνδρου), ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και η Διεύθυνση Περιβάλλοντοςδιοργανώνουν την Κυριακή 4 και τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, από τις 10:00 έως τις 18:00, διήμερο ενημέρωσης των πολιτών για την ανάγκη της κυκλικής οικονομίας και την ανακύκλωση των συσκευών.

Η ενημερωτική περιβαλλοντική δράση διοργανώνεται εφέτος σε συνεργασία με την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5/6), την οποία ο Δήμος Π. Φαλήρου τιμά κάθε χρόνο, συμμετέχοντας σε ανάλογες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για τα θέματα περιβάλλοντος, ανακύκλωσης και προστασίας του πλανήτη.

Στο «Σημείο Ανακύκλωσης» το κοινό μπορεί να προσκομίζει για ανακύκλωση οποιαδήποτε συσκευή μπαίνει στην πρίζα ή λειτουργεί με μπαταρία! Οι παλιοί φορτιστές και τα κινητά τηλέφωνα, τα χαλασμένα ακουστικά, τα καμένα ηλεκτρικά σίδερα, τα παλιά μιξεράκια και όποια ηλεκτρική συσκευή δεν λειτουργεί, έχουν θέση στον κάδο της Ανακύκλωση Συσκευών!

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώνεται από το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP), κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου από το 1973 και εορτάζεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Την ημέρα αυτή, φορείς καλούνται να παρακινήσουν και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως

  • Η θαλάσσια ρύπανση,
  • Ο ανθρώπινος υπερπληθυσμός
  • Η υπερθέρμανση του πλανήτη
  • Η βιώσιμη κατανάλωση
  • Τα εγκλήματα κατά της άγριας φύσης και πολλά άλλα.

Κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει διαφορετικό θέμα, το οποίο υιοθετούν μεγάλες επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, κοινότητες κλπ. Για εφέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι αφιερωμένη στον περιορισμό της ρύπανσης από το πλαστικό.

Κυριακή 4 και τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, από τις 10:00 έως τις 18:00, στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως,

«Φέρτε τις μικρές συσκευές σας για ανακύκλωση και συνεισφέρετε και εσείς για το καλό του  πλανήτη, ανακυκλώνοντας. Λαχνοί για δώρα στη στιγμή θα σας περιμένουν! Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος!»

  • Η εφετινή γιορτή στον Δήμο Π. Φαλήρου αρχίζει από το πρωί της Κυριακής 4/6 με μια εκδήλωση σε ατμόσφαιρα πάρτι, με τις non stop μουσικές επιλογές εκλεκτού d.j.

Σχετικά Άρθρα

Στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας στους πλημμυροπαθείς

otavoice

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή

otavoice

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice

O Γ. Παναγόπουλος, νέος Πρόεδρος του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε Νήσων Αττικής

otavoice

Απάντηση Προέδρου ΔΕΥΑ Ελασσόνας για ψεκασμούς στις όχθες της λίμνης Κεφαλοβρύσου

otavoice