OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Πατούλης: «Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που συμβάλει στην ισότιμη συμμετοχή των πολιτών στην άθληση»

Την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια Αττικής σε δράσεις και αθλητικές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την άθληση ως βασικό παράγοντα υγείας, ευεξίας και ισότιμης συμμετοχής όλων των πολιτών στο “Ευ Αγωνίζεσθαι” σηματοδοτεί η παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη σε δύο σημαντικές εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιούνται με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για τις ‘’Ημέρες Θάλασσας 2023” στον Πειραιά και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών ΑΜΕΑ στο ΟΑΚΑ.

Το Σάββατο 27 Μαΐου ο κ. Πατούλης, παραβρέθηκε στην έναρξη των Πανελλήνιων Αγώνων «OPEN WATER» και της αναβίωσης της κλασικής διαδρομής των 1200 μέτρων των πρώτων ολυμπιακών αγώνων του 1896  στην παραλία βοτσαλάκια στον Πειραιά. Στο σημείο υποδέχθηκαν τον Περιφερειάρχη ο Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης και η Αντιπεριφερειάρχης Στ. Αντωνάκου. Παρόντες ήταν επίσης μεταξύ άλλων ο π. Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κ. Κατσαφάδος,  ο Εθνικός Προπονητής και Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Πειραιά σε θέματα Άθλησης Ν. Γέμελος, ο Ολυμπιονίκης Κολύμβησης Σπ. Γιαννιώτης, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και Πρωταθλήτρια Ευρώπης Φιλιώ Μανωλιουδάκη, κ.α.  Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν από το Δήμο Πειραιά, την Περιφέρεια Αττικής, την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ) και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (ΟΠΑΝ).

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μετέβη στο κλειστό Κολυμβητήριο ΟΑΚΑ στο οποίο διεξάγεται 27-28 Μαΐου το  «ΒΙΚΟΣ  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Ανδρών και Γυναικών ΑΜΕΑ 2023». Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να απονείμει μετάλλια στους αθλητές και να  συνομιλήσει με παράγοντες του αθλητισμού και της διοργάνωσης. Στο Πρωτάθλημα είναι συνδιοργανώτρια και η Περιφέρεια Αττικής. Στο σημείο υποδέχθηκαν τον κ. Πατούλη η Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέας Λ. Κεφαλογιάννη, η Πρόεδρος Ε.Α.ΟΜ.ΑΜΕΑ Ιωάννα Καρυοφύλλη, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γ. Καπελλάκης, η Βουλευτής Α. Αγάτσα, η Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα και Σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα Άθλησης Χ. Γαλανοπούλου, αθλητικοί παράγοντες, κ.α.. Οι αγώνες διεξάγονται με τη συμμετοχή περίπου 200 κολυμβητών και κολυμβητριών.

Με αφορμή τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε: «Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που συμβάλει στην ευζωία, τον αθλητισμό και την ισότιμη συμμετοχή των πολιτών στην άθληση. Η τεράστια ανταπόκριση αθλητών και νέων παιδιών σε διοργανώσεις όπως οι συγκεκριμένες στον Πειραιά και στο ΟΑΚΑ επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη βαρύτητα που δίνουμε στη στήριξη αθλητικών διοργανώσεων και εκδηλώσεων όπως οι συγκεκριμένες. Τόσο με τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών όπως η κατασκευή του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Ραφήνας και του Γυμναστηρίου Καπαγέρωφ στον Πειραιά, όσο και με τη στήριξη αθλητικών και ειδικών θεματικών εκδηλώσεων που αναδεικνύουν το  “Ευ Αγωνίζεσθαι’’,  σηματοδοτούμε τη διαχρονική βαρύτητα που δίνουμε στον αθλητισμό και την ενθάρρυνση των πολιτών προς την άσκηση και τον υγιή τρόπο ζωής».

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Γεωρ. Καραϊσκάκη: Οι ετεροδημότες των Αθηνών ψήφισαν Ελευθερία Κοσσυβάκη

otavoice

Μακρακώμη: Επίθεση υποψηφίου συμβούλου σε άτομα στο εκλογικό κέντρο Καραγιάννη

otavoice

Τατούλης στην Άλωση της Τριπολιτσάς: «Αφύπνιση συνειδήσεων για μια περήφανη σύγχρονη χώρα»

otavoice

Συνεργεία του Στρατού στην αποκομιδή ογκωδών, σε Γιάννουλη, Φαρκαδόνα και Παλαμά

otavoice

Θεσσαλία: Σε 74 σημεία επιχειρούν μηχανήματα για καθαρισμό ποταμών και αποκατάσταση αναχωμάτων

otavoice

Στην SEREXPO ο Απ. Τζιτζικώστας- Επισκέφθηκε Σέρρες, Ηράκλεια, Σιδηρόκαστρο

otavoice