OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Παραθινούπολη 2023: Αρχίζει η μεγάλη γιορτή των παιδιών, στην Καλαμαριά

Η 21η Παραθινούπολη ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 26 Μαΐου στην Πλαζ Αρετσούς περιμένοντας μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν με δημιουργικούς τρόπους

«Το χαμόγελο, ο αυθορμητισμός και η αθώα ματιά των παιδιών είναι αυτά που μας γεμίζουν θετική ενέργεια, την οποία οφείλουμε να τους επιστρέψουμε στο πολλαπλάσιο. Δίνουμε ραντεβού στην Πλαζ Αρετσούς με τους μικρούς μας φίλους και μαζί τους να ξανανιώσουμε όλοι παιδιά», δηλώνει ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Ο Δήμος Καλαμαριάς και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων διοργανώνουν για 21η χρονιά το παιδικό φεστιβάλ «ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ 2023», το μεγαλύτερο φεστιβάλ στη Βόρεια Ελλάδα για παιδιά έως 12 ετών.

Από τις 26 έως τις 28 Μαΐου η Πλαζ Αρετσούς θα φορέσει τα γιορτινά της για να υποδεχθεί παιδιά και γονείς! Θα φιλοξενηθούν περισσότερες από 70 εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις: γωνιές παιχνιδιών, messy play, ρομποτική, τσίρκο, σκάκι, πρωτότυπα καλλιτεχνικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, μουσική, παραστάσεις στη μικρή και μεγάλη σκηνή. Θα συμμετέχουν 40 σημαντικοί φορείς, οργανώσεις, εργαστήρια, παιδαγωγικές και καλλιτεχνικές ομάδες.

«Προτεραιότητά μας είναι να προσφέρουμε πρωτότυπες δράσεις μέσα από τις οποίες δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά, τόσο της Καλαμαριάς, όσο και όλους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να διασκεδάσουν, να καλλιεργήσουν τη φαντασία του, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε περιβαλλοντικά και επίκαιρα θέματα» τονίζει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Βάσω Νικολέττου-Σκάρλιου.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να προσφέρει στα παιδιά και στις οικογένειες τους ξεχωριστές στιγμές χαράς και δημιουργικά ερεθίσματα, μέσα από προσεκτικά επιλεγμένες εκδηλώσεις. Όλες οι δράσεις αξιοποιούν καινοτόμες σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις.

Δίνεται έμφαση στην ανάδειξη της αξίας του παιχνιδιού και της βιωματικής μάθησης και στη σημασία της συμπερίληψης, της συνεργασίας και της επικοινωνίας.

Είσοδος ελεύθερη

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 26/05 και Σάββατο 27/05, 18:00-22:00. Κυριακή 28/05, 11:00-14:00 και 18:00-22:00

Πληροφορίες:
Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Δήμου Καλαμαριάς
Κομνηνών 60, T.K. 551 32, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
THΛ.: 2313 314570 e-mail: [email protected]
https://www.facebook.com/politismoskalamaria

 

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με το πρόγραμμα της Παραθινούπολης:

progr parathinoupoli 23 (2)

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση για την αντιπυρική ετοιμότητα δημάρχου Σαρωνικού με στελέχη της Πυροσβεστικής

otavoice

Στην άσκηση «Μίνωας» ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

otavoice

Π. Σακελλαρόπουλος: «Διαρκείς οι προσπάθειες αναβάθμισης του αεροδρομίου του Αράξου»

otavoice

Αμπατζόγλου: Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμαρουσίου

otavoice

Η απάντηση δημάρχου Πειραιά σε δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε οπαδική βία

otavoice

Τζιτζικώστας: Πρώτη η Κεντρική Μακεδονία στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου

otavoice