OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Με την υποστήριξη του Δήμου, η δράση καθαρισμού της παραλίας Σαρωνίδας

Ο Δήμος Σαρωνικού υποστηρίζει δράση καθαρισμού της παραλίας Σαρωνίδας την Κυριακή 28 Μαΐου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο Δήμος Σαρωνικού καλωσορίζει την επόμενη Κυριακή 28 Μαΐου, 11:00-13:00, δράση καθαρισμού στην ακτή της Σαρωνίδας που θα συνδυαστεί με περιβαλλοντική εκπαίδευση από το Αμερικανικό Κολλέγιο Deree και την διεθνή οργάνωση Healthy Seas. Παράλληλα εθελοντές δύτες από την Ghost Diving Greece θα διεξάγουν υποβρύχιο καθαρισμό θαλάσσιων απορριμμάτων δίνοντας έμφαση στα ιδιαιτέρως επιβλαβή δίχτυα-φαντάσματα.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία ο δήμαρχος Σαρωνικού, Χρήστος Γκίνης, σημείωσε:

«Για εμάς είναι εξαιρετικά σημαντικό οι νέοι μας αλλά και όλοι οι συμπολίτες μας να προσανατολίζονται σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος. Θα πρέπει να αγωνιστούμε για υγιή οικοσυστήματα και για την αλλαγή των επιβλαβών, για το περιβάλλον, συνηθειών μας. Να αγωνιστούμε για να σταματήσουμε την κατάρρευση της βιοποικιλότητας. Σε αυτή την προσπάθεια τον πρώτο λόγο έχουν οι νέοι μας και οι ειδικοί.

Είναι, όμως, και μια διαρκής προσπάθεια από την οποία δεν πρέπει να λείπει κανείς. Είναι η στιγμή να πάψουμε να καταστρέφουμε το φυσικό περιβάλλον και να βρούμε τρόπους να συμβιώσουμε αρμονικά με αυτό ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της ζωής και της ανθρώπινης ευημερίας».

Ο Χ. Γκίνης απεύθυνε τις ευχαριστίες του στους διοργανωτές για τη συμβολή τους στον καθαρισμό της παραλίας καλώντας ταυτόχρονα όποιον επιθυμεί να συμβάλει στην προσπάθεια.

– Η δράση είναι ανοιχτή στο κοινό. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
– Παρακαλείσθε να έχετε μαζί σας επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια με νερό και κάποιο σνακ.
– Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον σύνδεσμο https://www.eventora.com/en/Events/BeachCleaning

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice