OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Καλογερόπουλος: «Στόχος μας το Αίγιο να γίνει τουριστικός προορισμός για όλο τον χρόνο»

Ένας εντυπωσιακός χώρος, που θα αποτελεί στο εξής σημείο αναφοράς για την πόλη και που κατάφερε να ενώσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα λαούς, προϊόντα, δράσεις και επιχειρηματικότητα, παραδόθηκε πλέον στους πολίτες της Αιγιάλειας.

Ο λόγος για τις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις των παλαιών σφαγείων, στην περιοχή της Τεμπελόραχης, αποτέλεσμα μίας συλλογικής και εκπληκτικής προσπάθειας ανθρώπων και φορέων, που είχαν ως κοινό στοιχείο τη θέληση να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό για το Αίγιο. Ο χώρος «FAME Road HUB» είναι το επιστέγασμα του έργου «Food Art Movement Energy – The Road to Country Experience» με το ακρωνύμιο «FAME ROAD» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Interreg VA Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020 και το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της ικανότητας των τοπικών επιχειρήσεων να οργανώνουν και να διαχειρίζονται σύνθετα και ολοκληρωμένα τουριστικά προϊόντα.

Το Σάββατο 29 Απριλίου τελέστηκαν τα εγκαίνια σε μία λαμπρή ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό, παρουσία σύσσωμης της δημοτικής αρχής, εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των πέντε εταίρων από Ιταλία και Ελλάδα και της κατασκευάστριας εταιρείας «ΑΝΤΑΙΟΣ».

Μετά από τον αγιασμό που τέλεσαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας π. Ιωακείμ Βενιανάκης και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βοστίτσης π. Βασίλειος Πετρόπουλος, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος στο σύντομο καλωσόρισμά του έκανε λόγο για ένα παραδειγματικό έργο που αποτελεί τη «σφραγίδα» της συνεργασίας αρκετών φορέων, μεταξύ των οποίων δύο δήμοι και ένα πανεπιστήμιο από την Ιταλία.

«Η σημασία του συγκεκριμένου έργου για την Αιγιάλεια είναι σπουδαία. Διότι για πρώτη φορά έγινε πλήρης καταγραφή και αποτύπωση των σημείων ενδιαφέροντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς, του ανθρώπινου δυναμικού που ασχολείται στην περιοχή με τους τέσσερις πυλώνες του έργου, δηλαδή το Food, το Art, το Movement και το Energy. Πρόκειται για ένα όμορφο… ταξίδι από το 1900 μέχρι το σήμερα, έναν χώρο αναφοράς αλλά και μνήμης της ιστορίας του Αιγίου, που έρχεται να συνδέσει την άνω πόλη με την παραλιακή ζώνη και αντίστροφα. Ένα άρτιο τεχνικά έργο, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ιστορία, που σκοπό έχει να μεταλαμπαδεύσει τις ιδέες και τις αξίες του έργου Fame Road, που δεν είναι τίποτε άλλο από το να γίνουν το Αίγιο και η Αιγιάλεια τουριστικός προορισμός 365 μέρες τον χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογερόπουλος, που δεν παρέλειψε στο τέλος να ευχαριστήσει όλους όσοι συμμετείχαν και συνεργάστηκαν για να παραδώσουν αυτό το «στολίδι», από την Τεχνική Υπηρεσία και τη Διεύθυνση Προγραμματισμού ως την κατασκευάστρια εταιρεία που έκανε εξαιρετική δουλειά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Χριστόπουλος ήταν ο εμπνευστής και ο εκτελεστής αυτού του έργου, ο οποίος όπως τόνισε και ο ίδιος: «Ο κοινός συντονισμός όλων, με αγάπη, μεράκι και μεγάλη προσπάθεια, δημιούργησαν ένα εξαιρετικό κλίμα φιλίας και συνεργασίας, δημιουργώντας αυτό το ζηλευτό αποτέλεσμα».

Ο συγκεκριμένος χώρος θα είναι πλέον ανοιχτός για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και εκθέσεων αλλά και για όσες τοπικές επιχειρήσεις ακολουθούν τους τέσσερις πυλώνες του έργου (Food, Art, Movement και Energy).

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Ντούμος: Βροντερό το μήνυμα της νίκης από το κέντρο της Κατερίνης

otavoice

Μάνος Κρανίδης: «Η νίκη είναι δική μας, αξίζουμε ένα καλύτερο Χαλάνδρι»

otavoice

Live μετάδοση το debate υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης

otavoice

Θ. Λιβάνιος: «Είναι μόνο η αρχή, από μία σειρά παρεμβάσεων… για την τοπική διακυβέρνηση»

otavoice

Πέτρος Τατούλης: «Ο Αντώνης Σαμαράς βλέπει την Πελοπόννησο ως φέουδό του»

otavoice

Σοφία Μαυρίδη: “Ο Ασπρόπυργος μας ενώνει! Χειροπιαστές και ρεαλιστικές λύσεις”

otavoice