OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Γλυφάδα: Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής βγαλμένο από τα παραμύθια!

Άλλο ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα στη Γλυφάδα!

Το αναξιοποίητο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Επαμεινώνδα, Ηφαίστου, Δημελά και Ποσειδώνος. μεταμορφώθηκε σε υπερσύγχρονο, παραμυθένιο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, με φωτεινούς σηματοδότες και τα βασικά σήματα της Τροχαίας, για να διδαχθούν βιωματικά τα παιδιά ασφαλή οδηγική συμπεριφορά. Αύριο, στις 9 το πρωί, ανοίγει τις πύλες του και περί τα τέλη Μαϊου θα αρχίσουν τα μαθήματα, τα οποία θα διενεργούνται κατά τις απογευματινές ώρες.

«Βάλτε ζώνη στο παιδικό αυτοκίνητο – ή κράνος στο ποδήλατο και στο πατίνι – προσέξτε τις διαβάσεις, τα φανάρια και τα σήματα και ξεκινάμε!», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει:

«Σας καλωσορίζουμε στο ολοκαίνουργιο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στη Γλυφάδα μας, όχι σε μια γωνιά της πόλης μας, αλλά σε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο (Επαμεινώνδα-Ηφαίστου-Δημελά-Ποσειδώνος). Αύριο, Σάββατο, ανοίγει τις πόρτες του και ξεκινά τη λειτουργία του ένας οργανωμένος χώρος, που φτιάξαμε από το μηδέν και απαντάει σε ένα βασικό ερώτημα και αγωνία πολλών γονιών:
Πού θα κάνει το παιδί μου ποδήλατο ή πατίνι με ασφάλεια;
Πού θα παίξει με ασφάλεια με το παιδικό αυτοκινητάκι;
Πώς μπορεί να μάθει από μικρή ηλικία σωστή και ασφαλή οδηγική συμπεριφορά και κυκλοφοριακή αγωγή; Η απάντηση βρίσκεται στο νέο μας πάρκο, που βλέπετε στις φωτογραφίες.
Ένας ακόμα πρότυπος χώρος, με ποιότητα κατασκευής από άκρη σε άκρη και τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές.

Με εκατοντάδες νέα δέντρα και φυτά, ποιοτικό και ασφαλή παιδότοπο, φωτισμό τελευταίας γενιάς, πεζοδρόμια μεγάλα και επιφάνειες με βιοκλιματικά υλικά και με ένα δίκτυο δρόμων, σημάνσεων, διαβάσεων, κλπ. ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά.
Έτσι πιστεύουμε ότι πρέπει να αξιοποιούνται οι μεγάλοι δημόσιοι χώροι κι έτσι πράττουμε πάντα. Με ποιοτική κατασκευή, λειτουργικούς χώρους, φαντασία και υψηλή αισθητική και πάνω από όλα με αγάπη για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της.
Ποδήλατα, πατίνια, αυτοκινητάκια φέρνετε κι εσείς τα δικά σας – αλλά ειδικά παιδικά αυτοκίνητα έχουμε προμηθευτεί κι εμείς!
Με αυτά θα γίνονται μαθήματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, δωρεάν, στα παιδιά, με ηλεκτρονική προκράτηση. Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση σχετικά για το πώς θα γίνονται τα μαθήματα ανά ομάδες παιδιών και η διαδικτυακή κράτηση παιδικού αυτοκινήτου από τους ενδιαφερόμενους, χωρίς καμία απολύτως χρέωση.
Με τη νέα δε σχολική χρονιά, σε συνεργασία με τα σχολεία, θα γίνονται και ξεχωριστές ενότητες τις καθημερινές στους μαθητές.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι εργάστηκαν για να γίνει αυτό το έργο πραγματικότητα: Στη δημοτική μας αρχή και τους εργαζομένους στο Δήμο, στο Πράσινο Ταμείο που συγχρηματοδότησε το έργο και στον πρόεδρό του Στάθη Σταθόπουλο, στην ανάδοχο εταιρεία του έργου ΖΙΤΑΚΑΤ και προσωπικά στον επικεφαλής της Διονύση Ζαφειρόπουλο και στον υπεύθυνο μηχανικό του έργου Βαγγέλη Σπηλιόπουλο, στην εταιρεία ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ που επιμελήθηκε την υπέροχη παιδική χαρά και τον αστικό εξοπλισμό και στον επικεφαλής Αντώνη Παπακυριάκη.
Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα».

Την ευθύνη και τον συντονισμό των μαθημάτων κυκλοφοριακής αγωγής έχει ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Περικλής Δορκοφίκης, ο οποίος υπογραμμίζει:

«Σκοπός του προγράμματος είναι οι μικροί μας φίλοι να αποκτήσουν γνώσεις και να κατακτήσουν βιωματικά δεξιότητες κυκλοφοριακής αγωγής και βιώσιμης αστικής μετακίνησης.
Γεγονός είναι ότι τα παιδιά στη σχολική ηλικία βρίσκονται στη λεγόμενη «περιοχή υψηλού κινδύνου». Ο ενθουσιασμός και ο αυθορμητισμός κυριαρχούν στη συμπεριφορά τους. Παράλληλα βρίσκονται στην ηλικία που αρχίζουν να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τις διαβάσεις, τα πεζοδρόμια, να εντοπίζουν τους κινδύνους αλλά και να τους αντιμετωπίζουν.

Η σωστή εκπαίδευση και ενημέρωση προετοιμάζουν τον αυριανό επιβάτη, οδηγό, ποδηλάτη ούτως ώστε να σέβεται και να εφαρμόζει τον Κ.Ο.Κ , να αναγνωρίζει τη σημασία των φωτεινών σηματοδοτών και των διαβάσεων με αποτέλεσμα να προστατεύει τον εαυτό του και τους συμπολίτες του».

Σχετικά Άρθρα

Δ. Ωραιοκάστρου: Η σύγχρονη ποίηση «βάλσαμο» για τον άνθρωπο της πόλης

otavoice

Ολοκληρώθηκαν τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Άρτας

otavoice

Στη μεγάλη γιορτή για τα 94 χρόνια λαϊκών αγορών, ο Α. Τζιτζικώστας

otavoice

Νέα Σμύρνη: Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ελληνοαρμενικής φιλίας

otavoice

Στα ημιτελικά του Διαδημοτικού Τουρνουά, η ομάδα παίδων του Χαλανδρίου

otavoice

Δωρεάν κάδοι συλλογής κλαδιών από τον Δήμο Γλυφάδας

otavoice