OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης στον Δήμο Σαρωνικού

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023, Κοινωνικές Δομές Αναβύσσου.

Ο Δήμος Σαρωνικού σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων διοργανώνουν εξετάσεις οστεοπόρωσης με παράλληλη ενημέρωση για τη νόσο, τη Δευτέρα 22 Μαΐου, στις Κοινωνικές Δομές Αναβύσσου.

Πρόκειται για σημαντική δράση με κύριο στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση μιας ασθένειας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις.

Οι εξετάσεις μέτρησης της οστεοπόρωσης θα γίνουν:

– Την Δευτέρα 22 Μαΐου, ώρες: 10:30 – 13.30, στο κτίριο των Κοινωνικών Δομών Αναβύσσου Ζαΐμη και 25 ης Μαρτίου υπό την ιατρική επίβλεψη της Ενδοκρινολόγου κας. Αθηνάς Ασημακοπούλου.

– Η μέτρηση αφορά κυρίως γυναίκες στην εμμηνόπαυση ή με άλλους παράγοντες κινδύνου καθώς και άντρες άνω των 65 ετών

Πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού στα τηλέφωνα: 22910-37316-36327 Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη 7:30-14:00 (Σοφία Δεμενεοπούλου, νοσηλεύτρια).

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας-Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής, Ηλίας Πατσιαούρας, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στις ενδιαφερόμενες και στους ενδιαφερόμενους, υπογραμμίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα της προληπτικής εξέτασης:

«Η οστεοπόρωση είναι μια σοβαρή νόσος που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στη ζωή του ασθενούς, αν δεν αντιμετωπισθεί με τη δέουσα προσοχή. Εμείς στις Κοινωνικές Δομές αναγνωρίζοντας την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης αντιμετώπισης προσπαθούμε να διευκολύνουμε όσες και όσους επιθυμούν να εξεταστούν και να ενημερωθούν σχετικά με το πώς θα μειώσουν τις πιθανότητας να νοσήσουν. Καλούμε λοιπόν τις συνδημότισσες και τους συνδημότες να έρθουν κοντά μας να ενημερωθούν από ειδικούς επιστήμονες σχετικά με τρόπους αποφυγής μιας πραγματικά επικίνδυνης νόσου».

– Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους
– Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Αν σημειωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για ραντεβού, η δράση θα επαναληφθεί σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

 

Λίγα λόγια για τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα»

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).

Ο Σύλλογος αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο. Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων.

Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1 ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στις 31/5 – 2/6/2013.

Τηλ. Επικοινωνίας: 213 2086698, 6979252570 email: [email protected], URL:
www.osteocare.gr

Σχετικά Άρθρα

Ακόμη δύο έργα υλοποιούνται στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

otavoice

Ορκίστηκαν οκτώ νέοι μόνιμοι υπάλληλοι στον Δήμο Αμαρίου

otavoice

Δήμος Αθηναίων: Πρόστιμο 15.900 ευρώ στο ΜέΡΑ25 για παράνομη αφισορύπανση

otavoice

Επανεκλογή για τον Δήμαρχο Κορινθίων δείχνει έρευνα της opinion poll

otavoice

Δήμος Κορυδαλλού: Ξεκινούν οι εγγραφές για το Summer Camp

otavoice

Δ. Ηρακλείου: Τελετή βράβευσης των σχολείων που συμμετείχαν στον φετινό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης

otavoice