OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Δέλτα: Ένα ακόμη όραμα για τη Χαλάστρα γίνεται πραγματικότητα

Στην καρδιά της ιστορικής έδρας του Δήμου Δέλτα κατασκευάζεται ένα μοναδικής ομορφιάς έργο, η Κεντρική Πλατεία της Χαλάστρας , που θα συμβάλλει ώστε η κοινότητα  να αλλάξει όψη  και οι κάτοικοι της περιοχής να χαρούν μια σύγχρονη κατασκευή που  όταν ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2023, θα γίνει το νέο τοπόσημο της περιοχής.

Πρόκειται για ένα  έργο πνοής που ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης και η Διοίκηση του Δήμου Δέλτα οραματίστηκαν από την πρώτη ημέρα θέλοντας να δώσουν μια νέα εικόνα στον ιστορικό τόπο του Δήμου και να συμβάλλουν στην βελτίωση της ζωής των πολιτών και των επισκεπτών.

Η νέα  Κεντρική Πλατεία σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται  με σύγχρονα στάνταρτς,  ακολουθώντας  πιστά τα ιστορικά άλλα και τα σύγχρονα στοιχεία της  περιοχής.

Με εύκολη πρόσβαση για τα άτομα με αναπηρία και με σημεία για ανάπαυλα και ξεκούραση θα αποτελέσει μια πλήρως λειτουργική πλατεία – ορόσημο στο κέντρο της Χαλάστρας.

Στοιχεία παρμένα και από την μακραίωνη ιστορία της περιοχής αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια  του σχεδιασμού  της νέας κεντρικής  Πλατείας.

Η ιστορική πλάβα που συνδέεται με το Ηρωικό παρελθόν της Χαλάστρας  και την συμβολή των προγόνων –  κατοίκων της στην Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912 σε συνδυασμό με την ανάδειξη του υδατόπυργου θα αποτελέσουν σημεία αναφοράς για την περιοχή, και μαζί με την προβολή  της Κοινότητας ως Ιστορική Έδρα του Δήμου Δέλτα θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον όλης της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα.

«Έχοντας ως πυξίδα την βελτίωση των υποδομών σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Δέλτα και την αλλαγή της εικόνας τους,  βάλαμε στόχο και πετυχαίνουμε να υλοποιήσουμε έργα ζωτικής σημασίας με ανθρωποκεντρικό πρόσημο που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Στη Χαλάστρα αφού πετύχαμε την ανακήρυξη της σε Ιστορική Έδρα, κατασκευάζουμε την νέα Κεντρική Πλατεία και  παράλληλα «τρέχουμε» έναν συνολικό σχεδιασμό ώστε οι  κάτοικοι να δουν τον τόπο τους να μεταμορφώνεται» τόνισε  ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης .

Σχετικά Άρθρα

ΠΣτΕ: Ξεκινά έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης Πλατάνας Κύμης

otavoice

Γ.Μυλωνάκης για Ν.Ο.Κ: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

otavoice

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα “Δ.Βικέλας”

otavoice

Άρης Παναγιωτόπουλος: «Ιερό καθήκον για εμάς η Αρχαία Ολυμπία!»

otavoice

Δ.Ν.Ιωνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μ. Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

otavoice

Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε την παγκόσμια ημέρα Ρομά

otavoice