OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Αγ. Δημητρίου: Εβδομάδα Περιβάλλοντος στο Πάρκο Ασυρμάτου

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό, Οικολογικό, Εξωραϊστικό Σύλλογο Ασυρμάτου παρουσιάζουν την Εβδομάδα Περιβάλλοντος στο Πάρκο Ασυρμάτου, καθημερινά από τη Δευτέρα 29 Μαΐου έως και την Κυριακή 4 Ιουνίου, με πρωινές και απογευματινές εκδηλώσεις καθώς και με προβολές του EcoDoc Film Festival με ελεύθερη είσοδο
Μια ολόκληρη εβδομάδα με ημερίδες, εργαστήρια, δράσεις για παιδιά με θέματα που αφορούν στην κλιματική αλλαγή, την αγάπη για το περιβάλλον, τη γνωριμία με τη φύση, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βιοποικιλότητα.
Μια εβδομάδα με καθημερινές προβολές προσεκτικά επιλεγμένων ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο του EcoDoc Film Festival
Τα πρωινά, η Εβδομάδα Περιβάλλοντος στο Πάρκο Ασυρμάτου, θα υποδέχεται μαθητές/ριες δημοτικών σχολείων με τη συνοδεία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ενώ τα βράδια, οι προβολές των ντοκιμαντέρ, αφορούν τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους.
Ημερίδες, δράσεις, εργαστήρια:
Οι Εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ/Κ.Ε.ΠΕ.Α Δραπετσώνας θα συντονίσουν βιωματικά εργαστήρια με θέμα: «Η Βιώσιμη Ανάπτυξη μέσα από λαϊκά παραμύθια: Ζωή στο Νερό και Ζωή στη Στεριά (Στόχοι 14 και 15 ΒΑ ΟΗΕ)»
«’Ήταν κάποτε ο πλανήτης γη: το νερό που μας ενώνει» με αφήγηση Οικολογικών Λαϊκών Παραμυθιών με κεντρικό θέμα τις αξίες των ανθρώπων σε σχέση με τη φύση και το νερό ως κοινό αγαθό.
Παραδοσιακό παιχνίδι σκυταλοδρομίας για την ορθή χρήση της ανακύκλωσης και των άλλων συστημάτων διαχείρισης απορριμμάτων.
Περιβαλλοντικός περίπατος μέσα στο χώρο του Ασυρμάτου, παρατήρηση φυτών και κατασκευή φυτολογίου
Η Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων ISea, μια ομάδα ανθρώπων με εμπειρία στην έρευνα θα παρουσιάσουν το έργο τους μέσω εργαστηρίων για παιδιά.
Η Ελένη Σβορώνου, μέλος του WWF και οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ/Κ.Ε.ΠΕ.Α Δραπετσώνας που μαζί με τους μικρούς μας φίλους και τους συνοδούς τους θα εξερευνήσουν την άγρια ζωή που κρύβεται ολόγυρά μας και θα δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες βιοποικιλότητας με αφορμή το βιβλίο της Ελένης Σβορώνου «Το δίχτυ της ζωής: ιστορίες  βιοποικιλότητας»
Η Οργάνωση Γη θα προσφέρει Βιωματική Μη Τυπική Εκπαίδευση για τη βιώσιμη ανάπτυξη στα αστικά κέντρα.
– Θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στους Δημοτικούς Λαχανόκηπους του Δήμου Αγίου Δημητρίου
– Θα πραγματοποιηθεί δράση Καθαρισμού του Ρέματος της Πικροδάφνης.
– Οι βραδιές της Εβδομάδας Περιβάλλοντος έχουν κινηματογραφικό EcoDoc Film Festival μεπροβολές μιας σειράς επιλεγμένων ντοκιμαντέρ για μικρούς και μεγάλους που θα μας οδηγήσουν σε ένα μεστό, συγκινητικό και πολύτιμο ταξίδι σε επίκαιρα θέματα που ταλανίζουν τη σύγχρονη ζωή όπως την περιβαλλοντική πολιτική, την οικολογική καταστροφή αλλά και την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών κρίσεων και απειλών.
Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα κάθε ημέρας ακολουθήστε το σύνδεσμο: https://dad.gr/evdomada-perivallontos-sto-dimo-agioy…/
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Όλες οι αντιδράσεις:

8

Σχετικά Άρθρα

Ν. Ιωνία: Ευχετήριο μήνυμα Θωμαΐδου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

otavoice

Βράβευση του 3ου Δημ. Σχολείου Μεσσήνης, για την εκπαιδευτική δράση “Εμπνέομαι”

otavoice

ΠΔΕ: Πάνω από 250 εκδηλώσεις για την «Φλόγα Πολιτισμού»

otavoice

Στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος για την πορεία των έργων, ο Γ. Πατούλης & ο Θ. Αυγερινός

otavoice

Καμπύλης: «Συνεχίζουμε με έργα ουσίας που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών»

otavoice

Μείωση των τελών κοινόχρηστων χώρων κατά 50%, από τον Δήμο Πύργου

otavoice