OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Αντωνακόπουλος: «Το αίτημα δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα»

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της οδού 28ης Οκτωβρίου

Νέα εικόνα, πιο λειτουργική και καλαίσθητη θα αποκτήσει ένας από τους πιο κεντρικούς και πολυσύχναστους δρόμους του Πύργου, η 28ης Οκτωβρίου.

Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος υπέγραψε την Τρίτη (30/5) τη σύμβαση του έργου «Ανάπλαση τμήματος οδού 28ης Οκτωβρίου» με τον εκπρόσωπο της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας ALMOTEK I.K.E. Νικόλαο Σπρίτο, προϋπολογισμού 733.000 ευρώ (με έκπτωση 8%).

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περ/ντικού ισοζυγίου 2019-2020» και από ιδίους πόρους. Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών Άρης Φιλιππόπουλος, και από την ανάδοχο εταιρεία οι Δημήτρης και Χρήστος Σπρίτος.

Όπως τόνισε ο κ. Αντωνακόπουλος: «Πρόκειται για ένα έργο που το ζητούσε πολλά χρόνια η κοινωνία. Κατορθώσαμε να εκπονήσουμε τις μελέτες έγκαιρα, να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση, να ξεπεράσουμε τις όποιες διαδικαστικές και δικαστικές εμπλοκές, κι έτσι σήμερα να είμαστε σε θέση να υπογράφουμε τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία. Μία από τις πιο αξιόπιστες στη χώρα, με πολλά και μεγάλα έργα στο ενεργητικό της».

Ο εργολάβος πρόκειται να εγκατασταθεί σύντομα και για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Πύργου, ζήτησε την υπομονή και κατανόηση των κατοίκων, των επαγγελματιών και των οδηγών μέχρι το πέρας των εργασιών.

 

Γιάννης Αργυρόπουλος: «Πάγιο αίτημα της κοινωνίας»

Ο κ. Αργυρόπουλος αναφέρθηκε στα τεχνικά έργα και τις αλλαγές που θα γίνουν, καθιστώντας την 28ης Οκτωβρίου, στο συγκεκριμένο κομμάτι, σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας – κάτι ανάλογο που έχει γίνει και στην οδό Κολοκοτρώνη.

«Είναι ένα έργο που αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Επί δεκαετίες δεν είχε ασχοληθεί καμία Δημοτική Αρχή με τον συγκεκριμένο δρόμο, παρότι είναι από τους πιο κεντρικούς της πόλης. Να δώσω τα εύσημα στην Τεχνική Υπηρεσία και το Τμήμα Μελετών και τους προϊσταμένους Άγγελο Τσίκα και Άρη Φιλιππόπουλο, οι οποίοι προχώρησαν γρήγορα στην ωρίμανση της μελέτης και ήμασταν από τους πρώτους Δήμους στη χώρα που χρηματοδοτήθηκαν από το Πράσινο Ταμείο».

Οι εργασίες

Η ανάπλαση, αφορά το τμήμα από το ύψος της οδού Μπιζανίου έως το ύψος του κόμβου της οδού, με την οδό Ρήγα Φεραίου. Περιλαμβάνει την ανάπλαση των υφιστάμενων πεζοδρομίων και του οδοστρώματος, με ιδιαίτερη έμφαση των τμημάτων έμπροσθεν του 2ου Δημοτικού σχολείου, του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ν. Ηλείας και της συμβολής της οδού με την οδό Μπιζανίου. Επίσης η μελέτη περιλαμβάνει τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, καθώς και δεντροφύτευση με Ακακίες Κωνσταντινουπόλεως.

Σχετικά Άρθρα

Πελετίδης: «Ο πατραϊκός λαός, στις 8 Οκτώβρη θα δώσει ξανά την απάντησή του»

otavoice

Μία άλλη προσέγγιση για τον Δήμο Ναυπλιέων πέραν από την ρίψη περιττωμάτων

otavoice

Καστερίδης: «Ας βρούμε αυτά που μας ενώνουν για να πάει η Πέλλα μπροστά»

otavoice

ΠΚΜ: Στην κυκλοφορία το οδικό δίκτυο του κόμβου Κ16 της Θεσσαλονίκης

otavoice

Δ. Μπέλτσος: “Γυναίκες και νεολαία στην πρώτη γραμμή! Κοσμοσυρροή στις θεματικές βραδιές”

otavoice

Συνεχίζεται η περιοδεία του Ι. Μαλανδράκη σε χωριά του Δήμου Πλατανιά

otavoice