OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Στην Επετειακή Β’ Εθνοσυνέλευση στο Άστρος Κυνουρίας ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Στο 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού με θέμα «Η Β΄ Εθνοσυνέλευση, τα γεγονότα, οι πρωταγωνιστές, οι αποφάσεις, ο αντίκτυπος της», που διοργάνωσε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από τη Σύγκληση της Β΄ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος Κυνουρίας, συμμετείχαν, εκπροσωπώντας τον Δήμο Νοτίου Πηλίου η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρίνα Συρίη και ο Αντιδήμαρχος  Δημ. Ραμματάς.

Στο 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού, που ολοκληρώθηκε  με το συνέδριο για θέματα ιστορίας και πολιτισμού, συμμετείχαν o Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής ο βουλευτής Αρκαδίας Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Πανεπιστημιακοί Καθηγητές και Ερευνητές, Νομικοί και Ιστορικοί.

Την Πέμπτη 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συμβολική Συνεδρίαση των Δημάρχων από τις περιοχές που είχαν στείλει παραστάτες, μεταξύ αυτών και του Πηλίου, για την Β’  Εθνοσυνέλευση (29 Μαρτίου – 18 Απριλίου 1823).

Επίσης στον Ιερό χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση Δοξολογία και  ακολούθησε  η εκφώνηση του Πανηγυρικού λόγου της ημέρας από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και Σύμβουλο του Πρωθυπουργού  Βασίλειο Κοντοζαμάνη.

Ακόμη έγινε κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής, ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η μαθητική, στρατιωτική, συλλόγων παρέλαση στην κεντρική πλατεία του Άστρους.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice

Σε δημόσια διαβούλευση η κυκλοφοριακή μελέτη για την Αρχαία Κόρινθο

otavoice

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το πρώτο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κοινότητας Παπάγου

otavoice

Δ.Ωρωπού: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη χωματερή αποβλήτων στην Τανάγρα

otavoice