OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Έναρξη κατασκευής στο υδατοδρόμιο Κυλλήνης, μετά το Πάσχα

Hellenic Seaplanes: «Επιβεβαιωμένο» πλέον το επενδυτικό ενδιαφέρον για το υδατοδρόμιο Κυλλήνης …!
Ανάδοχος η Θυγατρική εταιρεία Υδατοδρόμιο Κυλλήνης ΙΚΕ μετά την διενέργεια του διαγωνισμό του Λιμενικού Ταμείου για την κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου. Στο επενδυτικό προσκήνιο μπαίνει και πάλι η Πελοπόννησος αναφορικά με τα υδατοδρόμια και τις υποδομές που μπορούν να εξυπηρετούν πτήσεις με υδροπλάνα!
Η Hellenic Seaplanes μετά και την ανάληψη του υδατοδρομίου Καλαμάτας, επιστρέφει στην Πελοπόννησο, στο νομό Ηλείας και συγκεκριμένα στη Κυλλήνη! Έχοντας λάβει την άδεια ίδρυσης του τοπικού υδατοδρομίου, η εταιρεία επιλέχθηκε ανάδοχος για την κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου, μετά την διαγωνιστική διαδικασία που προκήρυξε το Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης.
Απώτερος στόχος είναι η Κυλλήνη να γίνει σημείο αναφοράς στο νομό και η κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου μαζί το υδατοδρόμιο Καλαμάτας αλλά και της Πάτρας, που προελαύνει στη σειρά ετοιμότητας να αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα.
«Η Κυλλήνη δείχνει το δρόμο της ανάπτυξης σε όλο το Νομό!»
Το υδατοδρόμιο Κυλλήνης έχει μπει στην τελική ευθεία τώρα που έχει επιλεχθεί ο κατάλληλος φορέας που θα κατασκευάσει τις εγκαταστάσεις και τις υδάτινες υποδομές του καθώς και να διαχειριστεί την ορθή λειτουργία του. Η Κυλλήνη αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ηλεία που θα αποκτήσει υδατοδρόμιο και αποτελεί ορόσημο για όλο το νομό το γεγονός αυτό.
Όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κ. Γιάννης Λέντζας «Mε την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού ένα μεγάλο έργο ανάπτυξης, το υδατοδρόμιο Κυλλήνης μπαίνει στην τελική φάση, αυτή της υλοποίησης και κατασκευής. Το υδατοδρόμιο αποτελεί το μέσο ώστε τα υδροπλάνα να έρθουν στον τόπο μας, εξυπηρετώντας τους συμπολίτες μας αλλά και τουρίστες να μετακινηθούν έξυπνα και εναλλακτικά στα νησιά Ιονίου και στις γύρω περιοχές.
Παράλληλα, ως υποδομή έχει κομβική σημασία για τον νομό Ηλείας και την Κυλλήνη ειδικότερα, καθώς αυτοσκοπός της δημιουργίας υδατοδρομίων είναι η στήριξη της τοπικής κοινωνίας και πυλώνας ανάπτυξής της. Η λειτουργία του τοπικού υδατοδρομίου θα έχει ως αποτέλεσμα το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας, σε διάφορες ειδικότητες, ενώ φέρνει μαζί του νέες εμπορικές συνεργασίες με τοπικές επιχειρήσεις τουριστικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος.
Με το υδατοδρόμιο ευελπιστούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, εμπνέοντας και άλλους νομούς και δήμους να στηρίξουν την ανάπτυξη της μετακίνησης με υδροπλάνα! Έχουμε την εμπειρία και τη γνώση να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα που θα κάνουν ξεχωριστή την Κυλλήνη στον τουριστικό χάρτη και με την δημιουργία του υδατοδρομίου να φέρουμε στα νερά της Κυλλήνης τα υδροπλάνα και την μεταφορική δυναμική τους.»
Ο κ. Ιωάννης Βαρβαρέσος , Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ Κυλλήνης δήλωσε: «H λήξη του διαγωνισμού για το υδατοδρόμιο της Κυλλήνης είναι μία ιδιαίτερα σημαντική είδηση για το λιμάνι μας, καθώς η ανάληψη της λειτουργίας και κατασκευής των εγκαταστάσεων της Κυλλήνης παίζει ρόλο κλειδί στο δίκτυο υδατοδρομίων της Ηλείας αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου! Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης είναι έτοιμο να συνεργαστεί με την εταιρεία Υδατοδρόμιο Κυλλήνης ΙΚΕ, ώστε να υλοποιηθεί όσο πιο έγκαιρα γίνεται».
Για τον διαγωνισμό και την τελική ανάληψη του υδατοδρομίου Κυλλήνης, o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους αναφέρθηκε σχετικώς: «Η ίδρυση και λειτουργία δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα αποτελεί καινοτόμα επενδυτική ευκαιρία με σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές σε τοπικό επίπεδο αλλά και συνολικά για τη χώρα. Οι προοπτικές αυτές εδράζονται στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, μέσα από την εισαγωγή ενός νέου ευέλικτου μεταφορικού μέσου τόσο για την πύκνωση των δρομολογίων σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όσο όμως, και για την ανάδειξη νέων.
Η κατασκευή του υδατοδρομίου θα αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την Κυλλήνης ενώ θα βελτιστοποιήσει και το λιμάνι της, αφού με την έλευση των υδροπλάνων στο υδατοδρόμιο θα εκτελούνται πτήσεις επιβατών και φορτίων από/προς άλλες γειτονικές περιοχές και νησιά του Ιονίου.
Πέραν όμως από το σκοπό της διευκόλυνσης και διεύρυνσης της επισκεψιμότητας περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος, τα υδροπλάνα εξυπηρετούν ανάγκες επείγουσας και έκτακτης μετακίνησης όπως αεροδιακομιδής ασθενών, έρευνας και διάσωσης, μεταφοράς φορτίου (φάρμακα, τρόφιμα, Τύπος, κ.λπ.).
Περαιτέρω οι εγκαταστάσεις των υδατοδρομίων για την εξυπηρέτηση υδροπλάνων είναι μικρής κλίμακας και απαιτούν περιορισμένες υποδομές, καθιστώντας την ανάπτυξη των υδατοδρομίων ευέλικτη λύση από άποψη κόστους και τεχνικών έργων. Η ίδρυση των υδατοδρομίων, αποτελεί επομένως αναπτυξιακή προοπτική που μπορεί να επιφέρει διευρυμένα οφέλη στις τοπικές, και όχι μόνο, κοινωνίες δημιουργώντας νέες τουριστικές τάσεις και καλύπτοντας ταυτόχρονα κοινωνικές ανάγκες».
 
Ο Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. κ. Ανδρέας Νικολόπουλος ο οποίος επισκέφτηκε τον χώρο του υδατοδρομίου ανακοίνωσε: Το υδατοδρόμιο Κυλλήνης αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για τη περιοχή μας για λόγους τουριστικούς, κοινωνικούς και γενικότερα αναπτυξιακούς. Είναι ο πιο γρήγορος και πιο άνετος τρόπος μεταφοράς σε σχέση με τα υπόλοιπα μεταφορικά μέσα, προωθείται η τουριστική αγορά στην ευρύτερη περιοχή των λιμένων αλλά και σε περιοχές οι οποίες μέχρι σήμερα δεν ήταν ούτε εύκολα και γρήγορα προσβάσιμες αλλά ούτε και δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί. Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας τόσο σε αυτόν καθ’ αυτόν τον κλάδο των αερομεταφορών όσο και σε κλάδους που εξαρτώνται απ’ αυτόν με ανάδειξη και ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Νέες Προγραμματικές Συμβάσεις για το δίκτυο υδατοδρομίων στο Ιόνιο!  
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες  η περιφέρεια Ιονίων Νήσων προχώρησε σε προγραμματικές συμβάσεις που αφορούν την ανάπτυξη του δικτύου υδατοδρομίων στα Επτάνησα. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλληνίας-Ιθάκης για την εκπόνηση και υποβολή φακέλων για την έκδοση άδειας ίδρυσης και την κατασκευή υδατοδρόμιων σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη.
Οι δύο αυτές αποφάσεις έρχονται να προστεθούν στην αντίστοιχη σύμβαση που υπογράφθηκε και αφορά το υδατοδρόμιο Ζακύνθου, με όλα τα δεδομένα να δείχνουν ότι το σύμπλεγμα των υδατοδρομίων σε Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο θα στηρίξει έμπρακτα τις πτήσεις των  υδροπλάνων στο άμεσο μέλλον

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Ντούμος: Βροντερό το μήνυμα της νίκης από το κέντρο της Κατερίνης

otavoice

Μάνος Κρανίδης: «Η νίκη είναι δική μας, αξίζουμε ένα καλύτερο Χαλάνδρι»

otavoice

Live μετάδοση το debate υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης

otavoice

Θ. Λιβάνιος: «Είναι μόνο η αρχή, από μία σειρά παρεμβάσεων… για την τοπική διακυβέρνηση»

otavoice

Πέτρος Τατούλης: «Ο Αντώνης Σαμαράς βλέπει την Πελοπόννησο ως φέουδό του»

otavoice

Σοφία Μαυρίδη: “Ο Ασπρόπυργος μας ενώνει! Χειροπιαστές και ρεαλιστικές λύσεις”

otavoice