OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Αιγιαλείας: 4η κλειστή συνάντηση των εταίρων του F.A.M.E. Road

Ο Δήμος Αιγιαλείας διοργανώνει στις 28 Απριλίου την 4η κλειστή Συνάντηση των εταίρων του έργου F.A.M.E. Road και στις 29 Απριλίου την Ανοιχτή Εκδήλωση για τα εγκαίνια του FAME Road HUB στην Αιγιαλεία που βρίσκονται στα Παλαιά Σφαγεία Αιγίου

Καθώς το έργο F.A.M.E. Road πλησιάζει σχεδόν στο τέλος του, όλοι οι εταίροι, εκπρόσωποι της Τεχνικής Γραμματείας του Προγράμματος Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 και εξέχοντες ομιλητές από Περιφερειακές και Τοπικές Αρχές θα συμμετάσχουν στην 4η Τεχνική Συνάντηση (Κλειστή Συνάντηση) για να συζητήσουν τα αποτελέσματα του Έργου, τη βιωσιμότητα και τις συνέργειες με άλλες τοπικές πρωτοβουλίες τοπικών και περιφερειακών αρχών στις 28 Απριλίου.

Η 29η Απριλίου είναι αφιερωμένη σε μια ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό με σκοπό να παρουσιαστεί ένα από τα κύρια αποτελέσματα του έργου το «FAME Road HUB στην Αιγιαλεία». Το HUB θα λειτουργήσει στον ανακαινισμένο χώρο των Παλαιών Σφαγείων στο Αίγιο.

Το έργο «Food Art Movement Energy – the Road to Country Experience» με το ακρωνύμιο «FAME ROAD» που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Interreg VA Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 στοχεύει στη βελτίωση της ικανότητας των τοπικών επιχειρήσεων να οργανώνουν και να διαχειρίζονται σύνθετα και ολοκληρωμένα τουριστικά προϊόντα. Να προωθούν υπηρεσίες και προϊόντα που σχετίζονται με την τοπική φυσική κληρονομιά, την αγρο-διατροφή, την τέχνη και τον πολιτισμό, τη βιώσιμη κινητικότητα, την πράσινη ενέργεια, μέσω του δικτύου FAME ROAD και την επέκταση της προβολής των περιοχών στο εξωτερικό. Το έργο FAME Road ξεκίνησε την 01.04.2019 και υλοποιείται έως 30.06.2023, από πέντε (5) Εταίρους από Ιταλία και Ελλάδα, συνολικού Προϋπολογισμού 2.791.944,28 ευρώ.

Την Παρασκευή 28 Απριλίου στις 16:30, στο Πρώην Δημαρχείο Συμπολιτείας, στη Ροδοδάφνη Αιγίου, θα πραγματοποιηθεί η 4η Συνάντηση-Κλείσιμο του Έργου SC & TC Project του «FAME ROAD». Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Αιγιαλείας (PB4) και απευθύνεται αποκλειστικά στους Εταίρους του Έργου, τους εκπροσώπους JS του Προγράμματος Interreg VA Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 και επιφανείς ομιλητές από τοπικές και περιφερειακές αρχές, επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης. Τα Εγκαίνια του FAME Road HUB στην Αιγιαλεία» θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29/4 στις εγκαταστάσεις του FAME Road HUB Αιγιαλείας, Σωκράτους 4 στις 18.00 μ.μ., είναι ανοιχτή για το κοινό, επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων, υποδέχεται με καλωσόρισμα το κοινό ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτριος Καλογερόπουλος και ο Περιφερειάρχης της Δυτικής Ελλάδας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει εξιστόρηση του έργου FAME Road αφού προηγηθεί Αγιασμός του νέου κτιρίου από Εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Επιπλέον, θα τιμήσουν τους καλεσμένους με σύντομο χαιρετισμό εκπρόσωποι των Εταίρων του Έργου και άλλοι προσκεκλημένοι. Κλείνοντας οι καλεσμένοι θα απολαύσουν στον τιμώμενο χώρο finger food, μουσική και παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Ιταλός ζαχαροπλάστης Andrea Colitta που θα παρουσιάσει ένα επιδόρπιο που φτιάχτηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη περίσταση.

Οι παρόντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τραγούδια του καταξιωμένου Αιγιώτη συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου, που συνδέουν την ελληνική φύση και τα προϊόντα της με την ποίηση και την μουσική. Τα τραγούδια θα αποδώσει η διακεκριμένη ερμηνεύτρια Δώρα Πετρίδη.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης: Ο Μπέος δεν έχει τη στήριξη της ΝΔ- Τι είπε για Πατούλη

otavoice

Ο λαός πρέπει να έχει περισσότερους δημάρχους και περιφερειακούς συμβούλους στο πλευρό του

otavoice

Δ. Πτωχός: «Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει, το έχουμε κάνει στο παρελθόν και έχουμε μια καταπληκτική ομάδα»

otavoice

Δήμαρχος Ανατ. Σάμου: “Είναι δέσμευση ζωής, ο βιολογικός θα λειτουργήσει, τα ψέματα τελείωσαν”

otavoice

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2 ο Run Πύργος- Κατάκολο

otavoice

Τζιτζικώστας σε Δυτική Θεσσαλονίκη και Καλαμαριά: “Χτίσαμε μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης”

otavoice