OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Το Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου στην Έκθεση «Ένδυμα Ψυχής»

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε στους συμμετέχοντες, η επίσκεψη στην έκθεση «Ένδυμα Ψυχής», που φιλοξενήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, η πρωτότυπη αυτή αποτύπωση σε ύφασμα, φωτογραφιών αυθεντικών ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών περασμένων αιώνων, φορεμένων από σύγχρονους ανθρώπους και αποσπασματικά κεντημένων σε διάφορα σημεία τους.

Η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Γεωργία Πηλιχού και το Τμήμα Πολιτιστικών, συνεχίζοντας  το θεσμό των  πολιτιστικών επισκέψεων, και τιμώντας με ξεχωριστό τρόπο την Εθνική Επέτειο της 25ης  Μαρτίου, επέλεξαν την εμβληματική έκθεση, που έχει ενθουσιάσει δεκάδες χιλιάδες κοινού, πραγματοποιώντας  επίσκεψη με ξενάγηση, την Παρασκευή 17 Μαρτίου.

Το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα τεράστιο, οι κριτικές των συμμετεχόντων ενθουσιώδεις ,η εμπειρία μοναδική.

Τα εβδομήντα έργα είναι  κατανεμημένα σε πέντε κύριες ενότητες: ενδυμασίες που ανήκαν σε ιστορικά πρόσωπα, τοπικές φορεσιές από την μητροπολιτική Ελλάδα, την νησιωτική Ελλάδα και την Κρήτη, την Κύπρο και τις «χαμένες πατρίδες». Στολές και ενδύματα που έχουν σχέση με ήρωες της επανάστασης του ’21, με επώνυμα και ανώνυμα πρόσωπα του 18ου και του 19ου αι.

Εβδομήντα φωτογραφίες εξαιρετικού κάλλους του διάσημου φωτογράφου Βαγγέλη Κύρη, τυπωμένες σε βαμβακερό ύφασμα και κεντημένες αριστοτεχνικά από τον Ανατόλι Γεωργίεφ, διατρέχουν την ελληνική παραδοσιακή γυναικεία και ανδρική ενδυμασία του 18ου και 19ου κυρίως αιώνα, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων, τον πλούτο των συλλογών των Μουσείων μας, κυρίως του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου που υπήρξε ο κύριος τροφοδότης του υλικού που φωτογραφήθηκε, αλλά και άλλων.

Πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία αποκαλύφθηκαν στην ξενάγηση, όπως το γεγονός ότι η τόσο σημαντική αυτή δουλειά συνεχίζεται και οι καλλιτέχνες εξακολουθούν να εργάζονται για να την εμπλουτίσουν με νέο υλικό.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση για την αντιπυρική ετοιμότητα δημάρχου Σαρωνικού με στελέχη της Πυροσβεστικής

otavoice

Στην άσκηση «Μίνωας» ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

otavoice

Π. Σακελλαρόπουλος: «Διαρκείς οι προσπάθειες αναβάθμισης του αεροδρομίου του Αράξου»

otavoice

Αμπατζόγλου: Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμαρουσίου

otavoice

Η απάντηση δημάρχου Πειραιά σε δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε οπαδική βία

otavoice

Τζιτζικώστας: Πρώτη η Κεντρική Μακεδονία στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου

otavoice