OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΠΒΑ: Ο Κ. Μουτζούρης Περιφερειάρχης στα Παρατηρητήρια πουλιών

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης επισκέφτηκε την περιοχή των Αλυκών Αγίας Παρασκευής στον Κόλπο Καλλονής και τα παρατηρητήρια πουλιών στα οποία πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν με μέριμνα και χρηματοδότηση  της Περιφέρειας, εργασίες αναβάθμισης τους, ώστε να αναπτυχθεί η δραστηριότητα του Bird Watching.

Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου Νίκο Ζούρο και τους συνεργάτες του για τις δράσεις και  την ανάδειξη των υγροτόπων και της ορνιθοπανίδας της Λέσβου.

Θυμίζουμε ότι η Περιφέρεια έχει παραχωρήσει από τον Οκτώβριο του 2020 το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν ένα χρόνο είχαμε κάνει τον απολογισμό δράσεων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής μαζί με τον κ. Ζούρο και είχαμε δεσμευθεί ότι θα προχωρήσουμε στην επισκευή και αναβάθμιση των παρατηρητηρίων πουλιών στους υγρότοπους της Καλλονής ώστε να αναπτύξουμε περισσότερο το BirdWatching. Η δέσμευση μας αυτή υλοποιήθηκε και παραδίδουμε σήμερα τα παρατηρητήρια αυτά καινούργια και πλήρως λειτουργικά. Χαιρόμαστε γιατί όπως μας ενημέρωσαν ξενοδόχοι της περιοχής, οι κρατήσεις για τον Απρίλιο από τους BirdWatchersέχουν διπλασιαστεί και σε αυτό σημαντικό μερίδιο έχει η Περιφερειακή Αρχή η οποία εδώ και τρία χρόνια σχεδόν έχει «αγκαλιάσει» αυτή την μορφή τουρισμού και σε συνεργασία με το Μουσείο Σιγρίου έχουμε αυτά τα αποτελέσματα».

Σχετικά Άρθρα

Προκηρύξεις Δήμων 2023: Ποιες “τρέχουν” τώρα

otavoice

Περιφέρεια Κρήτης: Ξεκινά στη Χερσόνησο το Cardio Pulse 2023

otavoice

Νίκας: “Αξιολόγηση προτεραιοτήτων από την Περιφέρεια για το νέο ΠΕΠ”

otavoice

Κασαπίδης: “Εγκρίθηκαν τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης της Περιφέρειας”

otavoice

Πατούλης: «Φιλοδοξούμε αυτό το Φεστιβάλ Χορωδιών να γίνει θεσμός»

otavoice

Την πορεία ολοκλήρωσης του τρέχοντος ΕΣΠΑ ανακοίνωσε ο Τζιτζικώστας

otavoice