OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Πατούλης: «Ένα πρόβλημα που ταλανίζει δεκαετίες την Ύδρα βρίσκει οριστική λύση»

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται με χρηματοδότηση και ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής ένα σημαντικό έργο για την Ύδρα.

Πρόκειται για την κατασκευή, του έργου εγκατάστασης επεξεργασίας καθαρισμού λυμάτων του οικισμού της Ύδρας  το οποίο αποτελούσε αίτημα δεκαετιών από τους κατοίκους και είναι προϋπολογισμού 9.964.350,00 ευρώ. Η έναρξη κατασκευής του ξεκινάει άμεσα, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον εκπρόσωπο του αναδόχου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Στ. Βοϊδονικόλα, του δημάρχου Ύδρας Γ. Κουκουδάκη, του Διευθυντή Τεχνικών Έργων Πειραιώς και Νήσων Σ. Παγωτέλη, και υπηρεσιακών στελεχών.

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και έχει ως στόχο τη συγκέντρωση και επεξεργασία των λυμάτων του οικισμού της Ύδρας. Με το αναπτυξιακό αυτό έργο βελτιώνονται ποιοτικά οι συνθήκες ζωής, δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξυπηρέτηση των τουριστών.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Ένα πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες την Ύδρα βρίσκει με δικές μας ενέργειες και παρεμβάσεις οριστική λύση. Με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης δρομολογείται η υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου που αφορά το πανέμορφο νησί της Αττικής μας, την Ύδρα. Πρόκειται για ένα έργο που αποτελούσε αίτημα δεκαετιών και σήμερα είμαστε εδώ, έχοντας εξασφαλισμένη την χρηματοδότησή του με ποσό κοντά στα 10 εκατομμύρια €, για να υπογράψουμε τη σύμβαση με τον ανάδοχο ο οποίος θα υλοποιήσει το έργο το γρηγορότερο δυνατό.  Με συστηματική δουλειά και με τη στενή συνεργασία με τον Δήμο της Ύδρας και τους συναρμόδιους φορείς, τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής κατάφεραν να επιλύσουν τα όποια ζητήματα και να προχωρήσει η υλοποίηση ενός έργου που τόσο έχει ανάγκη η Ύδρα. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει με έργα πνοής και με σημαντικές χρηματοδοτήσεις να στηρίζει την τοπική και τουριστική ανάπτυξη της Ύδρας η οποία αποτελεί ένα από τα διαμάντια της Αττικής. Ευχαριστώ θερμά τον δήμαρχο Γ. Κουκουδάκη και τα στελέχη της Περιφέρειας για τη συνεργασία».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ύδρας Γ. Κουκουδάκης δήλωσε: «Είναι μία ιστορική μέρα σήμερα. Την περιμέναμε εδώ και πολλές δεκαετίες. Πρόκειται για ένα έργο που θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο την τουριστική υποδομή του νησιού μας και θα ανεβάσει και το επίπεδο της ζωής των κατοίκων εκεί που πραγματικά έπρεπε να είναι εδώ και πολλά χρόνια. Θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη και στις υπηρεσίες της Περιφέρειας για τη συστηματική τους δουλειά, αλλά και στον Πρωθυπουργό και σε όσους ενέσκηψαν πάνω σε αυτό το ακανθώδες πρόβλημα της Ύδρας και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση και η απαιτούμενη έκταση για την εγκατάσταση του εν λόγω έργου. Καθυστερήσεις, γραφειοκρατίες αγκυλώσεις και εμπόδια ξεπεράστηκαν γιατί υπήρχε πείσμα και αποφασιστικότητα. Η Ύδρα αξίζει αυτές τις υποδομές και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία».

Σχετικά Άρθρα

Αν. Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου: «Αποκατάσταση της αδικίας εναντίον της Δωδεκανήσου»

otavoice

Εκλογή του δημάρχου Δ. Κιούση στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔΑ

otavoice

Τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Δυτ. Ελλάδας στην έκθεση «Greek Cultural & gastronomic week»

otavoice

Δ. Τρικκαίων: Προετοιμασία και στοχοθεσία για το νέο ΕΣΠΑ

otavoice

Στον Δήμαρχο Χανίων, το νέο επιτελείο του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα

otavoice

Π.Δ.Ε: Για πρώτη φορά στη BIOFACH, τη μεγαλύτερη έκθεση βιολογικών προϊόντων του κόσμου

otavoice