OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ώρα Πατρών: «Ένοχη σιωπή Πελετίδη…»

Η ερώτηση που έγινε από τον επικεφαλής της παράταξης Ώρα Πατρών, Γιώργο Ρώρο στο Δημοτικό Συμβούλιο 22/3/23 ήταν αρκετή για να ξετυλιχθεί η άκρη του νήματος.

«Ο Έσπερος, προέκταση της Πλατείας Δημοκρατίας (Πρώην Β. Γεωργίου), ανοιχτός χώρος που παλιά χτυπούσε η καρδιά του εμπορίου και χώρος διασκέδασης των Πατρινών τα καλοκαίρια είχε περιέλθει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ο χώρος είχε αναπλαστεί στο πλαίσιο των έργων της «Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα» και παραχωρήθηκε στον Δήμο Πατρέων για πολιτιστικές εκδηλώσεις από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επί δημοτικής αρχής του κ. Φούρα. Μάλιστα, επειδή τότε φάνηκε να υπαναχωρεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην παραχώρηση του ακινήτου, ο κ. Φούρας είχε προχωρήσει σε αποξήλωση κατασκευής και οδηγήθηκε για αυτό στο αστυνομικό τμήμα. Δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και ο χώρος έκτοτε διαχειριζόταν από τον Δήμο Πατρέων.

Κατά το παρελθόν υπήρχαν επανειλημμένως προτάσεις-προτροπές από φορείς της πόλης, το ακίνητο να ανταλλαχθεί με άλλο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου ώστε να περιέλθει η ιδιοκτησία του στην πόλη για πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. Υπάρχει δε και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Έσπερο ότι το ακίνητο πρέπει να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου Πατρέων.

Κατά τη διάρκεια του προχθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι γνώριζε ήδη από το 2021 ότι ο Έσπερος πωλείται. Προφασίστηκε μάλιστα ότι ο Δήμος Πατρέων δεν είχε χρήματα να τον αγοράσει, περίπου εννιακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Πέραν της ψευδούς πρόφασης που επικαλέστηκε, δεν απάντησε στο ερώτημα γιατί το θέμα δε συζητήθηκε εξ΄ αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ ήταν σε γνώση του, ότι τον Έσπερο διαπραγματευόταν ιδιώτης και ότι μάλιστα είχε έρθει και σε επαφή μαζί του; Δεσμεύτηκε ότι θα το φέρει τώρα…. κατόπιν εορτής όταν έπεσε η αυλαία του προδιαγεγραμμένου και προμελετημένου έργου..

Ο Έσπερος μπορούσε να σωθεί, αν προχωρούσε έγκαιρα σε ανταλλαγή με άλλο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου ή κατάλληλο προγραμματισμό σε σχέση με αγοραπωλησίες που έκανε ήδη ο Δήμος. Ακόμα και με μία σύναψη δανείου το οποίο θα αποπληρώνονταν σε σύντομο χρονικό διάστημα π.χ. με λιγότερα από 200.000€ κατά έτος, σε μία πενταετία ένα δάνειο θα είχε αποπληρωθεί. Τόσα μας κόστισε το περσινό Καρναβάλι που δεν έγινε ποτέ…

Υπάρχει βέβαια και άλλο ένα εύλογο ερώτημα: πώς είναι δυνατόν προ διμήνου αλλά και προχθές, να εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποζημιωθεί ακίνητο με επικείμενα κτίρια στο Ζαβλάνι (τουβλοποιία Νιάρου) έναντι σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ; Εκείνα τα χρήματα περισσεύουν; Για την ιστορία και μόνο το θέμα αποσύρθηκε κάτω από την πίεση της αντιπολίτευσης γιατί κτίσμα στο ακίνητο έχει αμίαντο και απαιτούνται διόλου ευκαταφρόνητα ποσά για να απομακρυνθεί ασφαλώς από την περιοχή.

Ποιους άραγε ήθελε να εξυπηρετήσει ο κ. Πελετίδης;

Για το ιδιοκτησία Νιάρου υπάρχει ένα εκατομμύριο για την αποζημίωση;

Ο πολιτισμός και η Ιστορία της πόλης δεν έχει τιμή  κ. Πελετίδη διαφορετικά απαντήστε, πόσο πάει, το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, τα Σιντριβάνια και όλη Πλατεία Δημοκρατίας (Πρώην Β. Γεωργίου);

Η στάση σας και η σιωπή σας είναι ενοχή…και το κυριότερο οι πράξεις σας και οι παραλείψεις σας (ηθελημένες ή μη) ζημιώνουν την πόλη!»

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice