OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ΣΑΠ του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου από τους πρώτους Δήμους με θεσπισμένο σχέδιο

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ανακοίνωσε ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες των αρμόδιων φορέων, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π), και γίνεται έτσι από τους πρώτους Δήμους της χώρας που έχει θεσπισμένο σχέδιο στην τελική ευθεία προς την κρατική χρηματοδότηση.

Το Σ.Α.Π. Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, το οποίο ολοκληρώθηκε σε συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου με την εταιρεία Μ-ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ I.K.E. χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ με τον Δήμο να εντάσσεται ως προσωρινός δικαιούχος στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2022» ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΣΧΕΔΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ (Σ.Α.Π.)».

Με το το Σ.Α.Π. προσδιορίζονται τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών και οι προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών, ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο Δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων στην αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας» προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

Με αφορμή τα παραπάνω ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου κ. Ευάγγελος Μπουρνούς έκανε την εξής δήλωση:

«Μία από τις βασικές προτεραιότητες της Διοίκησης του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου είναι η βελτίωση της ασφάλειας και ποιότητας ζωής των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, επενδύουμε στον σχεδιασμό ασφαλών και προσβάσιμων διαδρομών, με κύριο γνώμονα τις ανάγκες των πεζών και των συμπολιτών μας με ειδικές ανάγκες.

Με την ευκαιρία της θέσπισης του πρώτου μας Σ.Α.Π. θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας που συμμετείχαν στη διαμόρφωσή του, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην εκπόνησή του, τοποθετώντας τον Δήμο μας ανάμεσα στους πρώτους της χώρας με Σ.Α.Π. Πλέον περνάμε στη φάση της διεκδίκησης πόρων για την εφαρμογή του στο πλαίσιο της συνολικής βελτίωσης των αστικών μας υποδομών».

 

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με το ΣΑΠ:

Π2 ΣΑΠ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Λ. Κυρίζογλου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Ορθά οι δήμοι αντιδρούν στη βουλιμία πολεοδόμησης

otavoice

Τα Κάλαντα του Αγίου Λαζάρου παρουσιάζονται σε εκδήλωση στον Δήμο Ωραιοκάστρου

otavoice

Δ.Ωρωπού: Ενημέρωση γονέων για την παραβατική συμπεριφορά των παιδιών

otavoice

Π.Δ.Ε: Χ. Μπονάνος και Ά. Μαστοράκου στο “ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή”

otavoice

Δ. Τρικκαίων: Συνεχίζεται το στεγαστικό πρόγραμμα «Κάλυψη»

otavoice

Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: 57+1 δέντρα στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

otavoice