OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Καλαμαριά-Δαρδαμανέλης: «Χρειάζεται αφύπνιση, προβληματισμός, εγρήγορση»

«Χρειάζεται αφύπνιση , προβληματισμός, εγρήγορση. Χρειάζεται να μείνουμε πιστοί στις αξίες, όπως αυτές οριοθετήθηκαν από τους προγόνους μας που θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Να καλλιεργήσουμε τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη, αντί του ατομικισμού και του εγωκεντρισμού. Να έχουμε πάντα στο νου ότι η πρόοδος και η ελευθερία, δε χαρίζονται, μόνο κερδίζονται», είναι το μήνυμα του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, ανήμερα του εορτασμού της 25 ης Μαρτίου.

Η παρέλαση στην Καλαμαριά ξεκίνησε με τα ηλεκτρικά καιυβριδικά μηχανοκίνητα του Δήμου, ενώ μικροί και μεγάλοι χειροκρότησαν τους μαθητές των σχολείων, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους που συμμετείχαν στην παρέλαση.
Ιδιαίτερο παλμό έδωσε η παρουσίαση από τον Καλαμαριώτη ηθοποιό του ΚΘΒΕ, Θανάση Δισλή.

Οι εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου άρχισαν στις 10:00 το πρωί με την έπαρση της σημαίας στο Δημαρχείο της Καλαμαριάς, παρουσία του Δημάρχου, Γιάννη Δαρδαμανέλη και του Δημοτικού Συμβουλίου. Αμέσως μετά ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης-Καλαμαριάς κ.κ Ιουστίνου, ενώ στη συνέχεια έγινε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο Πεσόντων (πλατεία Σκρα).

«Διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, τόσο μακριά κι όμως τόσο κοντά. Τόσος πόνος, τόσο αίμα, τόσοι θάνατοι. Κι όμως είμαστε εδώ, σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο, στον οποίο με τη σειρά μας πρέπει να χαρίσουμε προκοπή, ανάπτυξη και εξέλιξη, να δημιουργήσουμε αυτό που επιβάλλεται να αφήσουμε στις νέες γενιές. Κι εμείς έχουμε όλα εκείνα τα εφόδια, κυρίως την ειρήνη και την ελευθερία για να το πετύχουμε» τόνισε κατά τον πανηγυρικό
που εκφώνησε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο, τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, τις Αντιστασιακές Οργανώσεις και τους Συλλόγους.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εσωτερικών Τομέα Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Ά Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, Άννα Ευθυμίου, Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος του Στρατηγού του Γ’ Σώματος Στρατού, εκπρόσωπος του Στρατηγού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι των
Σωμάτων Ασφαλείας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Άγγελος Χαριστέας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα, οι Αντιδήμαρχοι, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Ιωνία: Ευχετήριο μήνυμα Θωμαΐδου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

otavoice

Βράβευση του 3ου Δημ. Σχολείου Μεσσήνης, για την εκπαιδευτική δράση “Εμπνέομαι”

otavoice

ΠΔΕ: Πάνω από 250 εκδηλώσεις για την «Φλόγα Πολιτισμού»

otavoice

Στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος για την πορεία των έργων, ο Γ. Πατούλης & ο Θ. Αυγερινός

otavoice

Καμπύλης: «Συνεχίζουμε με έργα ουσίας που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών»

otavoice

Μείωση των τελών κοινόχρηστων χώρων κατά 50%, από τον Δήμο Πύργου

otavoice