OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Θεσσαλονίκης: Επιχείρηση απομάκρυνσης εγκαταλειμμένων δικύκλων

Αναβαθμίζεται ο δημόσιος χώρος

Ακόμη ένα βήμα στην κατεύθυνση της αναβάθμισης του δημόσιου χώρου επιχειρεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσα από συντονισμένες δράσεις για την απομάκρυνση δικύκλων που βρίσκονταν παρατημένα σε δρόμους και πεζοδρόμια όχι μόνο στο κέντρο αλλά σε όλες τις γειτονιές.

Στην πιο πρόσφατη επιχείρηση, που οργανώθηκε από τις Διευθύνσεις Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, απομακρύνθηκαν 24 δίκυκλα από κεντρικά σημεία της πόλης και από κομβικούς δρόμους, όπως η Εγνατία, η Εθνικής Αμύνης, η Βασιλέως Ηρακλείου, η Αγίας Σοφίας, η Δωδεκανήσου, η Ολύμπου κ.ά.

Για μια διαρκή προσπάθεια απελευθέρωσης και αναβάθμισης του δημόσιου χώρου και βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στη σπουδαιότητα της δράσης αναφέρθηκε από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Κώστας Ιακώβου, εξηγώντας ότι τα δίκυκλα που απομακρύνονται δημιουργούσαν μείζονα προβλήματα στη διέλευση των πεζών και ιδιαίτερα των εμποδιζόμενων ατόμων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αποτελούσαν ρυπογόνες εστίες.

Ήδη από το κέντρο και τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο συνολικά 18 αντίστοιχων επιχειρήσεων, έχουν απομακρυνθεί περίπου 250 δίκυκλα. Θα ακολουθήσουν ανάλογες επιχειρήσεις και το επόμενο διάστημα μέσα από τη διαδικασία της καταγραφής εγκαταλειμμένων δικύκλων, η οποία και συνεχίζεται.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice