OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Ηρακλείου: Παρουσιάστηκε η νέα ψηφιακή κάρτα «City on Pass»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ανοιχτό  Ψηφιακό Εργαστήριο Καινοτομίας για την Επιχειρηματικότητα και την Τοπική Οικονομία στον Δήμο Ηρακλείου.

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου και είχε μεγάλη συμμετοχή από εκπροσώπους του Δήμου, στελέχη της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού, στελέχη εταιρειών και του εμπορικού συλλόγου αλλά και ενδιαφερόμενους πολίτες που θέλουν να μάθουν για τις νέες δράσεις του Δήμου για την Τοπική Ανάπτυξη και την Επιχειρηματικότητα.

Μαρία Καναβάκη

Κατά την έναρξη του εργαστηρίου σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη η οποία αναφέρθηκε στη σημασία της προώθησης ποικίλων ψηφιακών δράσεων στο Δήμο για  την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Στο Δήμο Ηρακλείου έχουμε κάνει αρκετά και σημαντικά ψηφιακά βήματα και οι προσπάθειές μας συνεχίζονται. Οι πολίτες σήμερα έχουν ανάγκη για άμεση επικοινωνία με τις τοπικές αρχές, για πράξεις καινοτομίας που βελτιώνουν τον τόπο τους, αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους. Οι πολίτες χρειάζονται πόλεις «έξυπνες» και βιώσιμες, με εκσυγχρονισμένες λειτουργίες κι υπηρεσίες εξυπηρέτησης που τοποθετούν τον άνθρωπο στο κέντρο κάθε πρωτοβουλίας. Ο δρόμος του ψηφιακού μετασχηματισμού ανοίγεται μπροστά μας, δίνοντας μας τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε και να φτιάξουμε τις πόλεις που μας αξίζουν. Και αυτό κάνουμε»

 

Γιώργος Σισαμάκης

Ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού Γιώργος Σισαμάκης, από την πλευρά του επισήμανε την σημασία της προώθησης του Ψηφιακού Μετασχηματισμού αλλά και την προώθηση νέων ψηφιακών δράσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας, τονίζοντας:

«Η στρατηγική μας και οι δράσεις μας είναι επικεντρωμένες στην επίλυση με ψηφιακό τρόπο των προβλημάτων καθημερινότητας και εξυπηρέτησης του πολίτη , στην ψηφιοποίηση όλου του πολιτιστικού πλούτου της πόλης που διαθέτει η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και στην προβολή της Τουριστικής Ταυτότητας του Ηρακλείου.

Με την επικαιροποίηση των στόχων για τα επόμενα χρόνια στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας είναι η ενίσχυση του οράματος της «έξυπνης πόλης» με ολοκλήρωση των ήδη εγκεκριμένων έργων 9,5 εκατ €  στους τομείς της βιώσιμης κινητικότητας, της μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης, του έξυπνου αστικού εξοπλισμού , της εξυπηρέτησης των πολιτών, της αύξησης της συμμετοχικότητας στη ζωή της πόλης.»

 

Στη συνέχεια ακολούθησε η απονομή του Bronze Βραβείου Best City Awards 2023 στον Δήμο ο οποίος διακρίθηκε για την Ψηφιακή Κάρτα του Πολίτη «City On Pass» 

Τη νέα ψηφιακή κάρτα του Πολίτη «City On Pass», παρουσίασε  ο Γιώργος Καραμανώλης, Co-founder, CTO/CIO της Crowdpolicy, ο οποίος αναφέρθηκε στην διαλειτουργικότητα της νέας αυτής δράσης αλλά και στα οφέλη εφαρμογής της, για τον Δήμο, τους πολίτες του Ηρακλείου, την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

 

Περισσότερα για το City On:

To «City Οn», πρόκειται να δράσει ως ένα «έξυπνο» εργαλείο για την άμεση και εύκολη πρόσβαση των πολιτών στις εγκαταστάσεις και τις υφιστάμενες υπηρεσίες του Δήμου. Ταυτόχρονα, θα διευρύνει τις δυνατότητες ενημέρωσης και συμμετοχικότητας κάθε δημότη κι επισκέπτη με την ανανέωση των μέσων προβολής και προσφορών των τοπικών επιχειρήσεων.

Η νέα ψηφιακή κάρτα συμβάλλει στην χάραξη ενός σχεδίου βιώσιμης αστικής διαβίωσης, τοποθετώντας την πόλη του Ηρακλείου πιο κοντά στον στόχο των «έξυπνων πόλεων», με την  ανάπτυξη καλών πρακτικών για τη διασύνδεση των τοπικών φορέων με τους πολίτες.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης: Ο Μπέος δεν έχει τη στήριξη της ΝΔ- Τι είπε για Πατούλη

otavoice

Ο λαός πρέπει να έχει περισσότερους δημάρχους και περιφερειακούς συμβούλους στο πλευρό του

otavoice

Δ. Πτωχός: «Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει, το έχουμε κάνει στο παρελθόν και έχουμε μια καταπληκτική ομάδα»

otavoice

Δήμαρχος Ανατ. Σάμου: “Είναι δέσμευση ζωής, ο βιολογικός θα λειτουργήσει, τα ψέματα τελείωσαν”

otavoice

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2 ο Run Πύργος- Κατάκολο

otavoice

Τζιτζικώστας σε Δυτική Θεσσαλονίκη και Καλαμαριά: “Χτίσαμε μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης”

otavoice