OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Aριστοτέλη: Ξεκινά άμεσα η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας στην Ολυμπιάδα

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας της Ολυμπιάδας στον Δήμο Αριστοτέλη, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Στέλιο Βαλιάνο και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.
Το έργο με προϋπολογισμό μελέτης 600.000 ευρω και συμβατικό προϋπολογισμό 538.153,29 € χρηματοδοτείται με 359.333,41 € από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία & Θάλασσα 2014-2020» και με το ποσό των 178.819,88 € από μεταλλευτικά τέλη.
Η πλατεία προβλέπεται να διαμορφωθεί σε κυκλική μορφή, καθώς όλα τα στοιχεία που την απαρτίζουν τοποθετούνται επί ομόκεντρων κύκλων. Το κεντρικό τμήμα της πλατείας θα διαστρωθεί με πλάκες πεζοδρομίου από γρανίτη, διαστάσεων 40cm x 40cm, ενώ θα διαμορφωθούν και νέοι χώροι πρασίνου. Ο πυρήνας της νέας προτεινόμενης διαμόρφωσης, δηλαδή το κέντρο της κυκλικής μορφής της πλατείας, χωροθετείται στο σημείο όπου σήμερα είναι τοποθετημένο το άγαλμα του Αριστοτέλη.
Το έργο, έχει πρότυπα χαρακτηριστικά, καθώς, εκτός από την αισθητική αναβάθμιση, προβλέπει και την παράλληλη αντιμετώπιση τεχνικών θεμάτων της περιοχής πέριξ της πλατείας, με διευθέτηση της απορροής των όμβριων υδάτων και τη αποτροπή της άναρχης στάθμευσης οχημάτων. Η νέα πλατεία της Ολυμπιάδας θα είναι πλήρως προσπελάσιμη από άτομα με μειωμένη κινητικότητα, θα βελτιώσει βιοκλιματικά την περιοχή και θα αφήνει χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα. Το έργο περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες κατασκευές, όπως υδραυλικές εγκαταστάσεις, συντριβάνι, ράμπες, δενδροφύτευση, φωτισμούς, κλπ.
Ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε σχετικά: «Ήρθε η ώρα να επιτευχθεί ένας ακόμα σημαντικός στόχος της Ολυμπιάδας, πάγιο αίτημα που τόσες φορές έχει αναδείξει και ο πρόεδρος της κοινότητας Γιάννης Πετράκης με σύσσωμο το Τοπικό Συμβούλιο. Ένα ακόμα έργο που βάλαμε σε ρότα υλοποίησης εντός αυτής της θητείας, ξεκινά να κατασκευάζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί, πριν κλείσει ο κύκλος της θητείας. Θέλω γι` αυτό να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά το έμψυχο δυναμικό της τεχνικής υπηρεσίας, αλλά και τον τέως προϊστάμενο της ΤΥΔΚ Αντώνη Αλεξιάδη που δεν παύει να βοηθά αφιλοκερδώς με τις πολύτιμες συμβουλές του την ιδιαίτερη πατρίδα του. Είμαστε εδώ για να αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, κάθε δημιουργική συνδρομή των ίδιων των ανθρώπων του τόπου μας, στην πορεία προς έναν διαφορετικό Δήμο Αριστοτέλη, που εκτός από τους μεγάλους αναπτυξιακούς στόχους, προσδίδει την ίδια σημασία και στους στόχους που αφορούν την ποιότητα ζωής. Συνεχίζουμε, κάθε μέρα και ένα βήμα…»

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice