OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Πλατανιά: Σε εξέλιξη μελέτη για τη στατική επάρκεια της Ιστορικής Μεταλλικής Γέφυρας Ταυρωνίτη

Προχωρούν οι εργασίες ολοκλήρωσης της μελέτης για τον στατικό έλεγχο, την αποκατάσταση και  ανάδειξη της Ιστορικής μεταλλικής Γέφυρας του ποταμού Ταυρωνίτη, στην ομώνυμη Κοινότητα.

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε από τον ανάδοχο της μελέτης, με την επίβλεψη  εκπροσώπου της Αρχαιολογίας Νεωτέρων Μνημείων και παρουσία του Αντιδημάρχου Πλατανιά κ. Γεωργίου Καλαϊτζάκη, διερεύνηση της θεμελίωσης των βάθρων, διάτρηση με καροτιέρα για έλεγχο στατικότητας   και έλεγχος διάβρωσης των μεταλλικών στοιχείων της Γέφυρας, προκειμένου να καταγραφούν τα στοιχεία και να ολοκληρωθεί η μελέτη. Στόχος είναι η αποκατάσταση των φθορών και η πιθανή αντικατάσταση μερών, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς και διατάξεις.

Επίσης με τη μελέτη θα επιδιωχθεί η περαιτέρω αισθητική ανάδειξη του μνημείου καθώς θα γίνει και μελέτη φωτισμού της, όπως και κατάλληλη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου. Τέλος θα δημιουργηθεί η υποδομή για τη δυνατότητα πληροφόρησης του κοινού για την ιστορική αξία της γέφυρας και η ένταξή της από τον Δήμο Πλατανιά σε μια ευρύτερη περιπατητική διαδρομή.

 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice