OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Αποκόλληση μεταλλικού καπέλου καμινάδας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου

Την 29 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, ριπές ανέμου συνέβαλαν στην αποκόλληση του μεταλλικού καπέλου της καμινάδας από την οροφή του κτιρίου και την ρίψη του εντός του προαύλιου χώρου της εν λόγω σχολικής μονάδας. Το σώμα της καμινάδας παρέμεινε στο ακέραιο στην θέση του και δεν υπέστη καμία βλάβη.

Ο εντοπισμός μίας τέτοιας φθοράς της βάσης στήριξης του καπέλου δύσκολα θα μπορούσε να παρατηρηθεί μακροσκοπικά, τόσο από τις τακτικές επιθεωρήσεις των υπηρεσιών, όσο και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του σχολείου, προκειμένου να ενταχθεί στο πλαίσιο των εργασιών ετήσιας συντήρησης της σχολικής μονάδας, καθώς ο τρόπος σύνδεσής του καπέλου με το σώμα της καμινάδας είναι αφανής και καλυπτόμενος από το ίδιο το τριγωνικό καπέλο της.

Πάραυτα, ο Δήμος έχοντας ως μέλημά του τη διασφάλιση της ομαλούς λειτουργίας του σχολείου και με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα ασφάλειας της μαθητικής κοινότητας, θα προβεί με δικά του συνεργεία αύριο Σάββατο και εκτός ωραρίου λειτουργίας της σχολικής μονάδας στην προληπτική απομάκρυνση όλου του συστήματος της καμινάδας, ενώ παράλληλα θα φροντίσει για την άμεση αντικατάστασή του με νέο, σύγχρονων προδιαγραφών.

Επιπρόσθετα, ο Δήμος θέλοντας να διασφαλίσει την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς του, πέραν των τακτικών ελέγχων που διενεργούνται από τις υπηρεσίες, θα μεριμνήσει και για την αξιολόγησή τους από εξειδικευμένους φορείς πιστοποίησης.

Σχετικά Άρθρα

Συνεργασία Δ.Κουρέτα και Ν. Σακκά για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

otavoice

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice