OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΠΔΕ: Εκδήλωση για την προσέλκυση ξένων επιχειρηματιών & επιχειρήσεων

Ενημερωτική Εκδήλωση από τον Μηχανισμό Στήριξης Επιχειρηματικότητας

Ζωηρό ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι επιχειρήσεις της Αχαΐας για workshop με θέμα την προσέλκυση ξένων επιχειρηματιών και εξωστρέφεια επιχειρήσεων που οργάνωσε στην Πάτρα ο Μηχανισμός Στήριξης Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου.

Αντικείμενο της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των τοπικών επιχειρήσεων για τον τρόπο προσέλκυσης ξένων επιχειρηματιών, την ενίσχυση της εξωστρέφειας τους, καθώς και για το θεσμικό πλαίσιο το οποίο διέπει τις εξαγωγές.

Τα μέτρα στήριξης για την επιχειρηματικότητα και την προσέλκυση επενδύσεων που λαμβάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρουσίασε στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο Στάθης Παπαχριστόπουλος, Προϊστάμενος της Μονάδας Επιστημονικοτεχνικής Υποστήριξης του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Π.Δ.Ε.

Ακολούθησε αναφορά και περιγραφή της πορείας, μέχρι σήμερα, του Μηχανισμού Στήριξης Επιχειρηματικότητας της Π.Δ.Ε. από τον Manager του έργου, κύριο Δάνολο Χαράλαμπο. Κεντρικός, δια ζώσης, ομιλητής ήταν ο κύριος Γεώργιος Παπαστεργιόπουλος, Διευθυντής Πληροφόρησης και Υποστήριξης Επιχειρήσεων της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (EnterpriseGreece).

Στην εκδήλωση συμμετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, η κα Dina Athanasiou Επικεφαλής του Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου TRADEUSA του Ελληνοαμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε τόσο στις δυνατότητες διμερών επιχειρηματικών συνεργασιών, στο προφίλ του Αμερικανού Καταναλωτή ,τις καλές πρακτικές όσο και στην διαμόρφωση της τρέχουσας εμπορικής δραστηριότητας μεταξύ Ελλάδας -Η.Π.Α σε επίπεδο εξαγωγών.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας και μέλη της Διοίκησης αυτού καθώς επίσης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών κ. Κώστας Ζαφειρόπουλος, στελέχη τοπικών επιχειρήσεων και στελέχη του Μηχανισμού Στήριξης Επιχειρηματικότητας.

Μετά το πέρας των ομιλιών έγιναν τοποθετήσεις από συμμετέχοντες, καθώς και καίριες ερωτήσεις προς τους ομιλητές.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΜΣΕ (https://www.pde-mse.gr/), απ’ όπου παρέχεται πληροφόρηση για υπηρεσίες, τις μελέτες και τις εκδηλώσεις του Μηχανισμού Στήριξης Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice