OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Μοσχάτο: Μεγάλη ανταπόκριση με τη συγκέντρωση βοήθειας για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία

Οι πολίτες του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου με υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα τεράστιο υλικό ανθρωπιστικής βοήθειας ανταποκρινόμενοι άμεσα στην ανάγκη για στήριξη των θυμάτων και πληγέντων στους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και στη Συρία.

Μέσα σε ελάχιστες ημέρες, στο Δημαρχείο Μοσχάτου και στο π. Δημαρχείο Ταύρου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση και η συσκευασία  ειδών πρώτης ανάγκης που απεστάλη  στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής για να δοθεί στις πληγείσες περιοχές.

Η βοήθεια προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας περιελάμβανε: ιατροφαρμακευτικό υλικό,  κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές, υπνόσακους, φακούς, είδη ρουχισμού (κασκόλ – γάντια– σκούφοι – κάλτσες), είδη γυναικείας υγιεινής, πάνες παιδικές και τρίτης ηλικίας, συσκευασμένη ξηρά τροφή και παιδικές τροφές.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε:

«Σε μία ανείπωτη τραγωδία, όπως ήταν οι καταστροφικοί σεισμοί στη Τουρκία και τη Συρία, οι συμπολίτες  μας απέδειξαν με τη  συγκινητική τους στάση,  την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους συγκεντρώνοντας ένα πλήθος ειδών πρώτης ανάγκης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλες και όλους για τη ενεργή συμμετοχή τους στο κάλεσμά μας, τους εργαζόμενους του Δήμου μας και ιδιαίτερα τους εθελοντές που βοήθησαν με το παραπάνω τόσο στη συγκέντρωση όσο και στη συσκευασία του ανθρωπιστικού υλικού ώστε να υποστηρίξουμε το δοκιμαζόμενο πληθυσμό των δύο χωρών. 

Είμαι σίγουρος ότι εάν χρειαστεί και πάλι συγκέντρωση ανθρωπιστικού  υλικού θα είμαστε όλοι εδώ σε αυτό το καραβάνι αλληλεγγύης που αναδεικνύει ότι πάνω από όλα μας διακατέχουν τα ανθρωπιστικά ιδανικά».

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice