OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Μιχαλάκης: «Έμπρακτα και αποτελεσματικά στο πλευρό των πολιτών»

Αποζημιώσεις σε επιχειρήσεις και αγρότες για καταστροφές από Ιανό και σεισμό

Την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης (22/2) κλιμάκιο της Διεύθυνσης Κρατικών Ενισχύσεων και Αρωγής του Υπουργείου Οικονομικών, με επικεφαλής την Διευθύντρια Καλλιόπη Τετώρου.

Τα μέλη του κλιμακίου είχαν ενημερωτική σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη στο γραφείο του, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αποζημίωση πληγέντων από θεομηνίες, όσον αφορά την περιοχή των Τρικάλων και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται.

Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι αποζημιώσεις αγροτών και επιχειρήσεων, που αφορούν τόσο τις καταστροφές από τον Ιανό, όσο και από τον σεισμό τον Μάρτιο του 2021, που έχουν καταβληθεί, δίνοντας έτσι μία σημαντική ανακούφιση στους πληγέντες.

Κατά της διάρκειας της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης στάθηκε στην ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεργασία της Π.Ε. Τρικάλων, τόσο με το Υπουργείο Οικονομικών όσο και με το Υπουργείο Υποδομών, τονίζοντας παράλληλα πως έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε η Περιφερειακή Ενότητα να μπορεί να εγγυηθεί την ταχύτατη πληρωμή αποζημιώσεων σε πληγέντες επιχειρήσεις σε ενδεχόμενες νέες καταστροφές.

«Η Π.Ε. Τρικάλων βρίσκεται σε διαρκή και αγαστή συνεργασία με τους κρατικούς φορείς, ώστε να αντιμετωπίζει τάχιστα τις όποιες καταστάσεις προκύπτουν και να αποδεικνύει έμπρακτα πως βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών, όταν αυτοί την χρειάζονται», δήλωσε ο Χρήστος Μιχαλάκης.

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις για τον Ιανό και τον σεισμό ο Αντιπεριφερειάρχης στάθηκε στην μεγάλη συμβολή του Περιφερειάρχη, που έτρεξε τις εξελίξεις, για να υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα. «Η συμβολή του Κώστα Αγοραστού ήταν καταλυτική για την προώθηση του θέματος, ώστε να μπορέσουν οι αποζημιώσεις να καταβληθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά τους, η Διευθύντρια Κρατικής Αρωγής και τα μέλη του κλιμακίου, εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίησή τους για την συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των υπηρεσιών, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους, τόσο προς τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, όσο και προς τον Χρήστο Μιχαλάκη, που συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε αυτή να εδραιωθεί. Δεν παρέλειψαν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους και προς τα στελέχη της Π.Ε. Τρικάλων για την συνεισφορά τους προς τους πολίτες του Νομού.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας Ντίνος Μπάρδας, ο Συντονιστής Κρατικής Αρωγής Ν. Τρικάλων Στέφανος Φωλίνας και ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Ιωάννης Βαΐου.

Σχετικά Άρθρα

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice

Υπογράφηκε η σύμβαση ενεργειακής αναβάθμισης του 14ου Γυμνασίου Πάτρας

otavoice