OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Η απάντηση Πελετίδη στην παρέμβαση Κατσιφάρα για πλειστηριασμούς

Με έκπληξη διαβάσαμε χθεσινό άρθρο του πρώην Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, στο οποίο προσπαθεί να εμφανίσει την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή ως υπέρμαχο και πρωτοπόρο στη μάχη ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας.

Αρχικά, να θυμίσουμε ότι οι πολιτικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, στις οποίες ήταν και είναι προσκείμενη η παράταξη του πρώην Περιφερειάρχη, δεν είναι «αθώες του αίματος», καθώς από κοινού με τη Νέα Δημοκρατία ψήφισαν τα Μνημόνια, μαζί διαμόρφωσαν το θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει τους
πλειστηριασμούς και το «ξεσπίτωμα», που παρέδωσε τα δάνεια στα διάφορα αρπακτικά funds. Οι ίδιες δυνάμεις, έφεραν το λαό στη θέση να έχει ανάγκη τον δανεισμό για να αποκτήσει ένα σπίτι, αυτές τον οδήγησαν στην άσχημη οικονομική κατάσταση και τη συνεπακόλουθη «ομηρία» απ’ τις τράπεζες.

Τώρα, όσον αφορά στη δήθεν «βαθιά προοδευτική» πρωτοβουλία της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής, θυμίζουμε τα εξής:
Η εν λόγω πρόταση, που εγκρίθηκε το 2017 και έγινε απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, με τη στήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, μιλούσε για κατοχύρωση της προστασίας της πρώτης «μίας στέγης» σε κάθε πολίτη. Τι εννοούσαν με αυτό; Ότι πρέπει «να διασφαλίζεται στέγη ανάλογη των οικογενειακών αναγκών, σε περίπτωση ρευστοποίησης της κατοικίας κάθε οφειλέτη και για οποιαδήποτε οφειλή»! Και μάλιστα, οι ανάγκες αυτές, σύμφωνα με την πρόταση, έπρεπε να καθορίζονται σε τετραγωνικά μέτρα.
Απέναντι σ’ αυτή την απαράδεκτη πρόταση, ενταγμένη στο γενικότερο σχέδιο των Κυβερνήσεων και της ΕΕ για διαχείριση της φτώχειας και επί της ουσίας αποδοχή των πλειστηριασμών, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, αποκαλύπτοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες δεν
αποτελούν σε καμία περίπτωση λύση ή έστω ανακούφιση για τα λαϊκά νοικοκυριά που βρίσκονται στο στόχαστρο των κατασχέσεων. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στη συνεδρίαση της ΠΕΔ, είχε δηλώσει ότι «η λαϊκή στέγη δεν χωρά να ξαπλώσει στην “κλίνη του Προκρούστη” και να
κοπεί στα μέτρα που καθορίζει το τραπεζικό κεφάλαιο».
Σήμερα, που ο λαός μας βρίσκεται μπροστά σε νέο κύμα πλειστηριασμών, καθώς πάνω από 700.000 σπίτια κινδυνεύουν μετά και την απόφαση του Αρείου Πάγου και με βάση τους νόμους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι υποκριτικό να επανέρχονται τέτοιου είδους προτάσεις, που εντάσσονται στο σχέδιο «να σε κάψω Γιάννη μου, να σ΄ αλείψω μέλι».
Τα σπίτια του λαού, στην πράξη τα έσωσε και θα τα σώσει μόνο ο λαός. Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας βρέθηκε και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα του. Δεν θα αφήσουμε κανένα «κοράκι» να ακουμπήσει λαϊκό σπίτι και επαγγελματική στέγη.

Σχετικά Άρθρα

Αδελφοποίηση Δήμου Πύργου με τη Γερμανική πόλη Mölln

otavoice

Άρτα: Έως την Τετάρτη (22/3), η διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

otavoice

Γαλιατσάτος: Το “ναυάγιο” της Κράτσα, δείγμα αδιαφορίας και αναποτελεσματικότητας

otavoice

«Σπάμε τον Κώδικα»: Δράση του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Τρικκαίων

otavoice

Δήμος Θεσσαλονίκης: Αναβαθμίζεται η περιοχή μεταξύ Λαγκαδά, Μοναστηρίου & Μιχαήλ Καλού

otavoice

Ρητή Δέσμευση κατά των Λατομείων στο Πεντελικό, πέτυχε ο Δήμος Διονύσου (Βίντεο)

otavoice