OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Ραφήνας: Οδηγίες για την κακοκαιρία- Σημεία διανομής αλατιού

ΈΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου θέτει τις αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση ετοιμότητας ενόψει του επικείμενου κύματος κακοκαιρίας με την κωδική ονομασία «Barbara», το οποίο σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται να πλήξει την Αττική από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα το δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ αναφέρει:

 Για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από την Κυριακή (05/02/2023) αρχικά στα ανατολικά και τα βόρεια, οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος του νομού ενώ από το απόγευμα θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές. Οι χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο από τη Δευτέρα το πρωί οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν εκ νέου σε όλο τον νομό.

(http://www.emy.gr/emy/el/warning/weather_warnings_html?type=EDKF&number=2&language=gr )

Κατόπιν τούτου ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ενημερώνει ότι αρχικά από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου νωρίς το απόγευμα θα υπάρχει διαθέσιμο αλάτι για τους πολίτες στο «κάτω περίπτερο» του Ντραφίου.
Από το πρωί της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας μαζί με τα ειδικά μηχανήματα (BOBCAT, JBC κλπ) τίθενται σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας η οποία θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα, ώστε να επέμβουμε εφόσον χρειαστεί σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Από αργά το απόγευμα της Κυριακής τα ειδικά μηχανήματα του Δήμου μας (αλατιέρες) θα ξεκινήσουν τη ρίψη αλατιού στο ορεινό κεντρικό οδικό δίκτυο Διώνης, Ντραφίου, Καλλιτεχνούπολης ώστε να διασφαλίσουμε στο μέγιστο δυνατόν την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου απευθύνει έκκληση στους πολίτες να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν, ενημερώσεις, επισημάνσεις και οδηγίες στο 112 της ΓΓΠΠ https://www.civilprotection.gr/el αλλά και αυτές που θα σταλούν μέσω του συστήματος ενημέρωσης του Δήμου μας GiPolis.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ενόψει του κύματος κακοκαιρίας το οποίο σύμφωνα με την επικαιροποιημένη ανακοίνωση της ΕΜΥ θα κορυφωθεί την Κυριακή στην Αττική, ενημερώνει ότι από το απόγευμα της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου, θα είναι ανοιχτές οι θερμαινόμενες αίθουσες των ΚΑΠΗ σε Ραφήνα και Πικέρμι.
Επίσης ενημερώνει ότι από το απόγευμα της Κυριακής σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι πολίτες θα μπορούν να καλούν στην τηλ. γραμμή: 22940 22222 στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου.

Σχετικά Άρθρα

Ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

otavoice

Πρότυπο το παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice

Καλαμαριά: Αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Καραμπουρνάκι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

otavoice

Προβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Ισπανική κρατική τηλεόραση

otavoice

Δήμαρχος Νισύρου: Να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση της κακοποίησης παιδιών

otavoice