OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Π. Φαλήρου: Κινητή μονάδα φιλοξενίας αστέγων, κάθε Δευτέρα στο Έδεμ

ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ “STREET WORK” ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Μ.Κ.Ο. IMMORTALIZING –METAMORPHOSIS

Κινητή μονάδα φιλοξενίας αστέγων και άπορων πολιτών εδρεύει κάθε Δευτέρα στο ΕΔΕΜ (σημείο παραλίας του Μπάτη) από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι, προσφέροντας στις συγκεκριμένες, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του Παλαιού Φαλήρου, παροχές προσωπικής υγιεινής καθώς και υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Το όχημα κοινωνικής παροχής εξασφαλίστηκε από τον Δήμο Π. Φαλήρου, κατόπιν της πρωτοβουλίας που πήρε ο Δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Φωστηρόπουλος, υποβάλλοντας αίτημα στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση «IMMORTALIZING –METAMORPHOSIS». Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή ευχαριστούν για την συνεργασία, την Μ.Κ.Ο. και προσωπικά την ιδρύτρια και διαχειρίστρια της κα Βίκυ Αράλη.

«Οι άστεγοι αποτελούν μια από τις πιο ευάλωτες ομάδες της ελληνικής κοινωνίας, γεγονός που μας καθιστά υπεύθυνους για τη φροντίδα τους με όποιο μέσο διαθέτουμε. Το όχημα της “STREET WORK” είναι ένα ‘κινούμενο μήνυμα’ στην κοινωνία μας, ότι η Δημοτική Αρχή Παλαιού Φαλήρου εντείνει σταθερά και απαρέγκλιτα την υλοποίηση του σχεδίου κοινωνικών δράσεων και αρωγής. Το αποδεικνύουμε έμπρακτα με ενέργειες και πράξεις αλληλεγγύης και προσφοράς στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη τη βοήθεια μας» επισημαίνει σε δήλωση του ο κ. Φωστηρόπουλος.

Η Κινητή Μονάδα Φιλοξενίας Αστέγων και Απόρων – η οποία επιστρατεύεται και σε περιπτώσεις έκτακτων καιρικών φαινομένων, σε συνεργασία του Δήμου με την Πολιτική Προστασία – είναι εξοπλισμένη με τουαλέτες, ντουζιέρες, ψυγεία και τραπέζια όπου θα σερβίρονται ροφήματα. Έχει προβλεφθεί επίσης η προμήθεια των φιλοξενούμενων με ρουχισμό και είδη υγιεινής.

Εφόσον το απαιτήσουν οι ανάγκες, εξάλλου, το όχημα θα στελεχωθεί από επιστημονικό προσωπικό (κοινωνικό λειτουργό, γιατρό, νοσηλευτή, διερμηνέα και υποστηρικτικό δυναμικό) το οποίο θα παρέχει πρώτες βοήθειες, ενημέρωση, καθώς και παραπομπή σε εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες.

Η Κινητή Μονάδα Φιλοξενίας Αστέγων εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων και ενεργειών του Προγράμματος «Street Work», αποκλειστικής μέριμνας και φροντίδας αστέγων και απόρων, την οργάνωση και ευθύνη των οποίων έχει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας, Γιάννης Αρκουμάνης.

Το “Street Work” διαθέτει πλήρη καταγραφή των στοιχείων των αστέγων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, διατηρεί επικοινωνία μαζί τους και, κατά καιρούς, αναλόγως με τις υγειονομικές ανάγκες, η φροντίδα περιλαμβάνει εμβολιασμούς, ιατρικές εξετάσεις, κ.α.

Με βάση το συγκεκριμένο πρόγραμμα κοινωνικής αρωγής προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, εξάλλου, αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου, σε συνεργασία με το Γραφείο Πρόνοιας, βρίσκεται καθημερινά σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με αστέγους, φροντίζοντας για τη σίτισή τους, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σχετικά Άρθρα

Ο δήμαρχος Ζαχάρως στην ΕΤΑΔ, για Λίμνη Καϊάφα και παραλιακό μέτωπο

otavoice

Συνάντηση για την αντιπυρική ετοιμότητα δημάρχου Σαρωνικού με στελέχη της Πυροσβεστικής

otavoice

Στην άσκηση «Μίνωας» ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

otavoice

Π. Σακελλαρόπουλος: «Διαρκείς οι προσπάθειες αναβάθμισης του αεροδρομίου του Αράξου»

otavoice

Αμπατζόγλου: Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμαρουσίου

otavoice

Η απάντηση δημάρχου Πειραιά σε δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε οπαδική βία

otavoice