OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Κρωπίας: Εργασίες ανάπλασης των πλατειών Υφαντή και Οικονόμου

Αναμένονται τα νέα μεγάλα έργα εκτεταμένων δικτύων οδών ήπιας κυκλοφορίας, αναπλάσεων και οδικής ασφάλειας

Σε ολοκλήρωση των εργασιών αναπλάσεως τους βρίσκονται οι πλατείες, Υφαντή (με τα δύο τμήματα της) και Οικονόμου. Οι πρώτες «παρουσιάσεις» τους στην πόλη καταδεικνύουν ένα όμορφο, καλαίσθητο αποτέλεσμα. Αποκτούν μια γαλήνια όψη και προσδίδουν ηρεμία στο χώρο. Οι πλατείες «ξανασυστήνονται» στους πολίτες και θα αποτελέσουν αναγνωρίσιμο σημείο συνάντησης.

Ως σύνολο, οι πλατείες θα αναδειχθούν μετά και τις ολοκληρώσεις των αστικών αναπλάσεων-παρεμβάσεων ήπιας κυκλοφορίας στις γύρω οδούς που βρίσκονται σε εξέλιξη. Όλα αυτά τα έργα θα συλλειτουργήσουν με την μεγάλη παρέμβαση ανάπλασης της κεντρικής Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου, της οδού Κύπρου, παρακείμενων οδών και την ενιαιοποίηση αυτών των χώρων με τις αναπλάσεις της πλατείας Γυμνασίου (Μερκούρη) που ξεκινούν το επόμενο διάστημα και φυσικά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις -ανάσα που συνοδεύουν αυτά τα έργα στην έδρα του Δήμου.

Ο Δήμος Κρωπίας ενημερώνει επίσης ότι, το σύνολο της πόλης Κορωπίου έχει ενταχθεί σε στρατηγική διεύρυνσης δικτύων οδών ήπιας κυκλοφορίας και εκτεταμένων αναπλάσεων με διασυνδέσεις όλων των κοινόχρηστων χώρων.

Τέλος, με το νέο έργο της διασφάλισης της οδικής ασφάλειας, για μαθητές, αθλούμενους και πεζούς (σ.σ αφορά παρεμβάσεις σε εισόδους σχολείων, αθλητικών εγκαταστάσεων κ.α) ύψους 2.800.000 ευρώ ολοκληρώνονται αναγκαία έργα, που κάνουν την έδρα του Δήμου, ανθρώπινη, φιλική, επισκέψιμη και υψηλής προσβάσιμότητας.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice